Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalí mistři světa Invictus Gaming končí v prvním kole play-off LPL

2. 4. 2021 | 19:06 League of Legends
Jsou to již tři roky od toho, kdy Invictus Gaming zvedli nad hlavu pohár mistrů světa v League of Legends. Od té doby se postupně jejich výkony pouze zhoršují, a to dokonce natolik, že minulý rok se ani na Světový šampionát nepodívali. Tento rok pro ně ovšem začíná ještě hůř. Končí již v prvním kole play-off proti týmu Rare Atom.
Rare Atom porážejí Invictus Gaming
Rare Atom porážejí Invictus Gaming
Zdroj: Riot Games

Invictus Gaming byli prvním týmem z Číny, který zvedl nad hlavu pohár za titul Mistrů světa. Právě díky tomuto okamžiku zůstávají neustále v paměti velkého počtu lidí. Mezi ty hlavní pravděpodobně patří evropští fanoušci, jelikož IG byli tím týmem, který porazil Fnatic ve finále Světového šampionátu v roce 2018. V té době se mluvilo o tom, že Fnatic byli lepším týmem a měli pouze jednu špatnou sérii. Po pár letech trápení IG můžeme z přehledem říci, že to bohužel byla pravda.

Ovšem od tohoto okamžiku již uběhla nějaká doba. Týmu se již třetí rok v kuse nedaří a přicházejí otázky, co se vlastně změnilo, že IG nedokážou porážet průměrné a podprůměrné týmy. Nyní Invictus Gaming končí již v prvním kole play-off čínské ligy LPL a to proti týmu Rare Atom, kteří skončili v základní části až na osmém místě. Všem fanouškům nezůstává nic jiného než se ptát, kde je IG, kteří porazili kohokoliv a udávali trendy profesionální scény League of Legends.

Série byla velice těsná, ani jeden z týmů nechtěl odevzdat jakoukoliv výhodu jejich protivníkům. Většina her se odehrála okolo draků a duší. Pro většinu fanoušků herního stylu LPL je tento způsob vyhrávání dost neznámý, jelikož Čína vždycky měla pověst regionu, kde je potřeba být co nejlepší mechanicky a taktická stránka hry byla trochu slabší. Právě tato série byla přesným opakem.

Přestože oba týmy hrály vyrovnaně, hlavním bodem úspěchu Rare Atom byla jejich spodní linka, speciálně marksman Hu “iBoy” Xian-Zhao, který v průběhu zápasů otočil několik soubojů a byl tak zvolen MVP této série. Rare Atom nadále živí svůj sen o titulu LPL a cestě na MSI. Tato cesta nyní vypadá ještě složitější než předtím, jelikož jejich dalším soupeřem budou další bývalí mistři světa FunPlus Phoenix.

Pavouk vyřazovací části LPL
Pavouk vyřazovací části LPL
Zdroj: https://lol.fandom.com/wiki/League_of_Legends_Esports_Wiki
Štítky: Invictus Gaming, LPL, MSI
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.