Přejít k hlavnímu obsahu

Call of Duty Warzone hlásí přes 60 tisíc nově zabanovaných hackerů

7. 2. 2021 | 11:00 Všechny hry
Vývojáři Call of Duty potvrdili, že v jedné z nedávných vln zabanovali přes 60 tisíc hráčů, kteří si ulehčovali hru používáním cheatů. K dnešnímu dni bylo kvůli cheatům zabanováno přes 300 000 hráčů.
CoD Warzone
CoD Warzone

Podle viceprezidenta měli hackeři nejspíš špatný den. Zabanováno bylo přes 60 000 účtů, které používaly EngineOwning. V září se kvůli tomuto softwaru nechalo zabanovat kolem 20 000 hráčů. Už dlouho je jasné, že Warzone má zásadní problém s podvodníky, proto se tým, který se zabývá banováním hackerů a společností, zaměřuje přímo na určité vydavatele. Nejčastěji hackeři prý používají software pro aimbot nebo wallhack třetích stran.

Až do září, kdy bylo zabanováno kolem 20 000 hráčů, nebylo zřejmé, zda hra používá specializovaný anti-cheat software. Z příspěvků na jejich blogu však víme, že jejich bezpečnostní tým pracuje 24/7 na kontrolování zpráv hráčů a monitoruje potenciální nové hacky hned, jak se objeví.

Vzhledem k tomu, že Warzone má miliony aktivních hráčů na celkem třech platformách, 60 000 nově zabanovaných hráčů hra moc nepocítí. Koneckonců, mnoho podvodníků si zakládá hned několik účtů a pořizuje hacky od různých distributorů, právě z důvodu jednotlivého banování. Není ale pochyb, že se jde správným směrem a v budoucnu by číslo zabanovaných mohlo ještě stoupnout.

Zdroj: pcgamer.com
Štítky: cheating