Přejít k hlavnímu obsahu

CaNNiE: Čím víc toho hrajeme, tím víc musíme makat. Máme velkou šanci vyhrát CEE Champions

27. 10. 2020 | 16:45 Counter-Strike 2
SINNERS se o víkendu stali posledním česko-slovenským přeživším v turnaji CEE Champions, když po relativně hladkých sériích dokázali postoupit do semifinále. Tento pátek a sobotu se mají šanci poprat o výhru co největší části prize poolu 15 tisíc dolarů, takže jsme si k rozhovoru pozvali Huberta 'CaNNiE' Ludwiga, abychom zjistili, v jakém je tým rozpoložení a jak se na Evropu připravují.
CaNNiE + beastik
CaNNiE + beastik

Vyhráli jste obě domácí ligy, panuje uvnitř týmu velká pohoda?

Je to lepší hrát na vítězné vlně, dodá vám to pocit spokojenosti.

Jak složité je se připravovat na několik soutěží současně?

My pořád stále obměňujeme taktiky a snažíme se co nejvíce upgradovat náš playstyle, takže čím víc toho hrajeme, tím víc musíme makat.

Vyhovuje vám takový stav, že hrajete samé oficiály, nebo cítíš, že bys chtěl mít s týmem více času na trénink?

Zrovna teďka mi to vyhovuje. Máme hodně natrénováno a evropské tymy neznají náš playstyle a naše taktiky. Myslím si, že česko-slovenské ligy nás hodně připravily tím, že jsme hráli často a mohli si ty věci několikrát naběhat.

Co se týče CEE Champions, tak nejprve začneme skupinovou fází. Co se na úvod stalo, že jste bojovali o přežití?

Prohráli jsme hned poprvé Mirage, prostě jsme špatně začali a hlavně to bylo po semifinále Sazka eLEAGUE, takže tam už byla nějaká únava. Ale věděli jsme, že máme ještě šanci postoupit, takže jsme to hodili za hlavu a nepřipouštěli si to, že se nedostaneme do play-off.

Nexus Gaming byli do souboje o postup těžkým soupeřem, jako jeden z favoritů turnaje. Překvapil tě průběh?

Překvapilo nás, jak moc hladký průběh to byl. Nexus jsou kvalitní enemy, ale nějak náš nepřekvapili.

Nyní jste se ale dostali už do semifinále. Jak těžké byly dosavadní dva play-off zápasy?

Musím říct, že jsme si to dobře pohlídali. Nepodcenili jsme enemy, koukli jsme si, jak hrajou, a připravili se na ně. A taky jsme dobře diktovali hru.

Hubert 'CaNNiE' Ludwig

Jak obecně vnímáš zahraniční konkurenci v turnaji? Koncept je pro menší scény nastaven opravdu dobře.

Řekl bych, že největší konkurencí pro nás byli Nexus a ex-CR4ZY, kteří už v turnaji nadále nehrají. Jsem rád, že do turnaje nebyly pozvány německé nebo polské týmy, bylo by to mnohem těžší.

V semifinále vás budou čekat GamerS1337. Dá se na takto nepříliš známý tým vůbec nějak připravit?

Nejspíše nedá. Čekáme, že budou hrát jako zmrdi a na to si musíme dát pozor. Určitě nebudeme koukat na jejich dema, musíme se soustředit na naši hru a hitovat to, co máme. A pak vyhrajeme.

Dolní pavouk skrývá GameAgents a grazhtas, asi se nedá pochybovat o tom, že si na zbylou konkurenci věříte?

Určitě věříme, máme velkou šanci vyhrát tento turnaj.

Dokážeš osvětlit, jestli může případná výhra takového turnaje přispět k tomu, abyste dostávali invite i jinam?

Já v to jen doufám, bodování na HLTV je někdy divné. Ale čím víc budeme hrát na HLTV, tak si myslím, že tím víc organizátorům padneme do oka a pozvou nás někam. Je to celé jen o rankingu, nebo o tom, jaké jméno má organizace.

Nastane po CEE Champions pauza s oficiálními turnaji, abyste se připravili na MČR?

No, my jsme si to zkomplikovali v ESEE teď a jen doufáme, ze postoupíme do play-off. Rádi bychom se dostali do MDL, protože si myslíme, že na to máme. Tak uvidíme. Ale na MČR se nějak zvlášť připravovat nebudeme, myslím si, že jsme připraveni dost.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.