Přejít k hlavnímu obsahu

Celý tým Fnatic má negativní testy na Covid-19. Play-off se konečně odehraje naživo ve studiu LEC

26. 3. 2021 | 16:12 League of Legends
Po minulém týdnu, kdy se celá komunita dozvěděla, že někteří členové týmů Fnatic byli pozitivní na Covid-19, jsme dostali informace, že po karanténě je celý tým nyní negativní. Největší plus je nyní pro hráče to, že si po roce konečně zahrají zase zpátky v LEC studiu.
Fnatic se po roce konečně ukážou ve studiu
Fnatic se po roce konečně ukážou ve studiu
Zdroj: Riot Games

Po roce, ve kterém se celý svět snažil bojovat s pandemií Covid-19, jsme se konečně dočkali návratu hráčů do studia LEC. Minulý týden jsme dostali nemilé překvapení v podobě informací o tom, že dva členové týmu Fnatic byli pozitivní na Covid-19. Jednalo se o  hlavního supporta Hylissanga a asistenta trenéra Tolki. Zároveň to také poodhalilo, proč Fnatic nevypadali až tak ve formě.

Nyní jsme se ovšem dozvěděli pozitivní novinky, tedy, spíše negativní. Celý tým Fnaticu je totiž po posledním testování negativní a po roce je tak konečně znovu uvidíme v LEC studiu v Berlíně. Sice bez publika, ale i tak se jedná o skvělou zprávu jak pro fanoušky, tak pro hráče. Fnatic hráli ve studiu už na světovém šampionátu, ale LEC je přece jen něco trochu jiného. Speciálně pro midaře Fnaticu Yasina “Nisqy” Dinçera se bude jednat o první zápas v LEC studiu od roku 2018.

Díky těmto novinkám se můžeme na Fnatic těšit už dnes v 18:00, kdy se potkají v prvním zápase play-off s týmem SK Gaming. Fnatic v této sezóně působili nejhorším dojmem za posledních pár let. Dokonce natolik, že v posledním týdnu základní části ještě stále neměli zaručené play-off. Naopak SK Gaming mohou být se svým výkonem spokojeni, protože odsud mohou nyní pouze překvapit. Dá se předpokládat, že zápas bude vyhrocený už od začátku, jelikož při střetech obou týmů v této sezóně padlo dohromady 56 zabití ve dvou zápasech.

Celkově je nadcházející play-off LEC jedno z nejnabitějších, jaké bylo za poslední roky. Týmy jako Rogue nebo MAD Lions jsou nyní daleko blíže k vrcholu, na kterém už dlouho sedí G2 Esports. Zítra od 17:00 se Schalke 04 bude snažit překvapit právě G2, kteří vypadají po posledním týdnu LEC docela mimo formu. Poté v neděli nás čeká zápas MAD Lions proti Rogue. Pro české fanoušky se jedná o velice zajímavý souboj, vzhledem k tomu, že v MAD Lions působí naši zástupci Marek “Humanoid” Brázda a Matyáš “Carzzy” Orság. Minulý rok potrápili v play-off G2 a doufejme, že v tomto roce se jim povede dotáhnout to až k titulu mistrů Evropy.

Pavouk vyřazovací části LEC
Pavouk vyřazovací části LEC
Zdroj: https://lol.gamepedia.com/League_of_Legends_Esports_Wiki
Štítky: LEC, fnatic, G2 Esports
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.