Přejít k hlavnímu obsahu

Černá díra je pryč, hráči vítají novou sezónu

18. 10. 2019 | 00:54 Fortnite
Čekání je u konce. Tvůrci Fortnite v úterý vypustili pokračování nejúspěšnější battle royale hry světa. Největší změnou bude patrně úplné přepracování mapy, ale i přidání nových a odebrání – podle tvůrců – do hry se nehodících předmětů a zbraní. Pojďme se společně podívat na největší změny, které otřásly Fortnitem po updatu 11.0.
Fortnite: Chapter 2
Fortnite: Chapter 2

V neděli večer "spolkla" svět Fortnite černá díra. Nechala tak desítky milionů natěšených hráčů čekat a zmizela až v úterý v odpoledních hodinách. Fanoušky této populární hry patrně nejvíce zasáhla ztráta staré mapy. Místo starých a známých lokací - na které byli všichni hráči zvyklí - si vývojáři připravili pro už tak zaskočenou fanouškovskou základnu spoustu jiných a zajímavých. Ve své pouti za vítězstvím tedy můžete narazit například na elektrárnu, která je poháněna energií z Kevina, nebo pláž vtipně pojmenovanou Sweaty Sands (Sweat = hráč, který se za každou cenu snaží dokázat svoje schopnosti, pozn. redakce). Dále můžete zavítat do všem již známým lokací - např. Retail Row, Pleasant Park, Salty Springs.

Fortnite: Chapter 2

Zbraně a předměty

Update 11.0 přinesl spoustu změn co se týče herní mechaniky, ale asi největší stopu zanechal právě na arzenálu zbraní, protože Epic Games uložili do vaultu velkou část fanouškovských oblíbenců - např. Heavy Sniper Rifle, Heavy Assault Rifle, Flint Knock Pistol, ale i Launch Pad a další (viz. obrázek 1).

Ve Fortnite si dali opravdu záležet a předělali pro nás modely a rarity některých zbraní. Například slavná Pump shotgun prošla velkou změnou. Nejen, že ji nyní máme ve všech raritách, ale u common, uncommon a rare dokonce celkově předělali vzhled. Další na řadě je Assault Rifle, která prošla jen drobnou kosmetickou úpravou. Daleko zajímavější je Bolt-Action Sniper Rifle, Rocket Launcher a Pistol. Tyto zbraně lze nyní lze nalézt úplně ve všech raritách a kompletně změnily vizáž.

Za zmínku patrně stojí i nejnovější přírůstek do rodiny itemů - Fishing Rod. Od nové sezóny je možně ve Fortnite rybařit a věcí, které je možné chytit je hned několik druhů. Vaším úlovkem se může stát jedna ze tří ryb - Small Fry (vyléčí 25 HP), Flopper (vyléčí 50 HP) a Slurpfish (vyléčí 50 HP a přidá 50 Shieldů)

Fortnite: Chapter 2

Názor profesionálů

O celkový názor na příchod nové sezóny jsme požádali dva zástupce týmu Inside Games, který zvítězil na V4 Future Sports Festivalu. Jako první odpovídá jeden z hráčů, jako druhý pak týmový manažer insoomnia:

Jmenuji se Muc1N a pokusím se vám přiblížit novou kapitolu ve hře Fortnite očima kompetitivního hráče. Asi největší změnou je nová mapa, která mi přijde o dost větší a více otevřenější než ta předchozí. Mapa přinesla také zbrusu nové landing spoty, které hráči teprve prozkoumávají a jen čas ukáže, které z nich budou dost silné pro kompetitivní hraní. Nová kapitola přinesla také velké změny co se itemů a zbraní týče. Mnoho itemů a zbraní bylo odebráno. Velký dopad na gameplay bude mít určitě snížená efektivita brokovnic, která dost možná změní playstyle v boji na blízko. Další klíčovou změnou je odebrání všech itemů, které hráči umožňovali lepší pohyb po mapě, ale i v závěrečných zónách. Velký dopad na gameplay bude mít také zvýšení dropu raketometů. Poslední zajímavou změnou je přidání lodí a možnost, které jsou nyní jediným prostředkem pro přepravu po mapě. Prvním ostrým testem pro kompetitivní hraní v nové kapitole bude začátek FNCS Squad turnaje 1. listopadu.
Děkuji za příležitost napsat svůj názor na nynější sezónu ve Fortnite! Hned na začátek řeknu, že nebyly poskytnuty žádné patch notes, takže my (hráči) sami objevujeme, co je ve světě nového. Pro casual hráče je to asi nejlepší sezóna vůbec. Jelikož se tvrdí, že do hry přišel “matchmaking”, který by měl nějakou dobu novým hráčům dávat do hry počítačem řízené protihráče. Čili nováček má šanci dát svůj první Victory Royale a naučit se hru nějak ovládat a pochopit její principy. Z pohledu kompetitivního hráče si myslím, že lovení rybiček je až moc nevyvážené a to, že Vám jedna rybička doplní až 50 HP je až moc. Zároveň s novou mapou vývojáři odstranili veškerý movement po mapě, takže je nyní těžší se dostat včas do zóny. Musíte prakticky vyrazit hned jakmile se objeví kde bude příští zóna. Turnaje začínají 1. 11., tak uvidíme, jak se hra mezitím vyvine.
Štítky: Fortnite update