Přejít k hlavnímu obsahu

Češi a Slováci v ERL: Koho uvidíme na EU Masters?

3. 3. 2019 | 11:00 League of Legends
Dubnové European Masters je sice ještě daleko před námi, ale ERL soutěže jsou dávno v plném proudu. Jak si vedou hráči z našich krajin?
European Masters 2019 CZSK
European Masters 2019 CZSK

Do národních lig napříč Evropou se rozprchla celá řada domácích hvězd. Na EU Masters se už probojoval český jungler Kapitán Lipánek s NYYRIKKI Esports v rámci skandinávské soutěže Nordic Championship. O EU Masters hrají ale i další, například ve španělské Superlize působí trojice Čechů - Denyk, Freeze a Eren.

V rámci Německa, Rakouska a Švýcarska se snaží na vysněné European Masters dostat také Carzzy v týmu BIG. Ve francouzské LFL zastupuje Slovensko střelec Neon v akademii Misfits (Misfits Premier) a šanci dostat se na vrchol evropského League of Legends mimo LEC má také slovenský midlaner MakeItBetter, který si pro působení vybral italskou ligu PG Nationals. 

Carzzy je blízko! Má před sebou poslední turnaj.

BIG Carzzy

Matyáš "Carzzy" Orság působí v Premier Tour, která sdružuje týmy z Německa, Rakouska a Švýcarska. V rámci této soutěže se našemu mladému botlanerovi povedlo vyhrát na posledním velkém okruhu - Stop 3 v Bonnu. Jeho tým, BIG, ve finále s lehkostí porazil SK Prime 3:0 a dostal se na druhé místo v celkovém bodování Premier Tour.

První dva týmy z bodování postoupí na European Masters a proto bylo nedávné Carzzyho vítězství tolik důležité. Poslední rozhodující turnaj v rámci Premier Tour začíná už 9. března, ale Carzzy a jeho BIG se představí až v osmifinále, jehož termín zatím není známý. Finále poslední etapy se odehraje 24. března.

Top 5 - Premier Tour 18-19 Winter

#TýmStop 3 - BonnCelkem bodů
1.SK Gaming Primelogo std.pngSK Gaming Prime2. místo465
2.Berlin International Gaminglogo std.pngBerlin International Gaming1. místo375
2.EURONICS Gaminglogo std.pngEURONICS Gaming4. místo375
4.Mousesportlogo std.pngmousesports5. - 8. místo290
5.Ad Hoc Gaminglogo std.pngAd Hoc Gaming3. místo135

Češi ve Španělsku sice nezáří, ale šance stále žije

Freeze Splyce Vipers

Ve španělské Superlize má Česká republika zástupce hned tři. O španělské scéně se říká, že disponuje vůbec nejkvalitnější ligou v rámci ERL, ale její letošní sílu ukáže nejspíše až samotné EU Masters. Čeští zástupci se aktuálně drží na pokraji play-off. Nejlepším skóre se aktuálně pyšní Denyk (6 - 5), který se se svými Vodafone Giants nachází na děleném čtvrtém místě.

Moc se kupodivu nedaří Splyce Vipers, kteří sice byli pasování do role favorita celé soutěže, ale zatím se jim nedaří udržet se na úrovni play-off. Se skóre 4 - 7 je na tom Freezův tým stejně jako Eren s x6tence. Od play-off tyto dva české hráče sice dělí v současnosti pouhé dvě výhry, ale do konce základní části zbývá už jen 7 zápasů. 

LVP SuperLiga Orange

 TýmSkóre
1G2 Hereticslogo std.pngG2 Heretics8 - 3
2MAD Lions E.C.logo std.pngMAD Lions E.C.7 - 4
2Movistar Riderslogo std.pngMovistar Riders7 - 4
4Origenlogo std.pngOrigen BCN6 - 5
4Penguinslogo std.pngPenguins6 - 5
4Vodafone Giantslogo std.pngVodafone Giants6 - 5
7S2V Esportslogo std.pngS2V Esports5 - 6
8Splyce Viperslogo std.pngSplyce Vipers4 - 7
8X6tencelogo std.pngx6tence4 - 7
10EMonkeyzlogo std.pngeMonkeyz2 - 9

Neon ve Francii bojuje se silnou konkurencí

Neon Misfits Premier

I ve francouzské lize máme svého zástupce, tentokrát ze Slovenska. Neon působí v nabité soutěži plné ex-LCS hráčů, mezi kterými najdeme jména jako SteelBack, Djoko nebo Smittyj. Misfits Premier sice také oplývají velkým talentem, ale ze začátku se týmu moc nedařilo. S postupem času však tým vypadá lépe a lépe a aktuálně drží už třetí příčku. Hlavním favoritem na celkové vítězství v lize je ale dosud neporažený LDLC a dost možná tak Misfits Premier bude bojovat spíše o druhý spot na EU Masters, který by znamenal play-in fázi.

LFL 2019 Spring

#TýmSkóre
1Team-LDLClogo std.pngTeam-LDLC9 - 0
2GamersOriginlogo std.pngGamersOrigin6 - 3
3Misfits Gaminglogo std.pngMisfits Premier5 - 4
4Aaalogo std.pngagainst All authority4 - 5
4ROG Schoollogo std.pngROG Esport4 - 5
4Team Vitalitylogo std.pngVitality.Bee4 - 5
7Solarylogo std.pngSolary2 - 7
7Team MCESlogo std.pngTeam MCES2 - 7

MakeItBetter v Itálii dominuje

MakeItBetter PGN

Italskou ligu PG Nationals bychom sice ke špičce Evropy nepřirovnali, ale i přesto se zde bojuje o jedinečnou šanci, zahrát si na European Masters. Ve svém boji si zatím slovenský midař MakeItBetter vede výborně a čtyři kola před koncem má s týmem QLASH Forge jistotu, že si určitě zahraje v play-off. V následujících dvou týdnech pro tým bude důležité udržet se na prvním nebo druhém místě, která znamenají postup přímo do semifinále.

PG Nationals Spring 2019

#TeamGames
1QLASH Forgelogo std.pngQLASH Forge8 - 2
1Sparks Esportslogo std.pngSparks Esports8 - 2
3Samsung Morning Starslogo std.pngSamsung Morning Stars7 - 3
4Cyberground Gaminglogo std.pngCyberground Gaming6 - 4
5IDomina eSportslogo std.pngiDomina eSports4 - 6
6Outplayed WARlogo std.pngOutplayed3 - 7
7MOBA ROGlogo std.pngMOBA ROG2 - 8
7Racoon (Italian Team)logo std.pngRacoon2 - 8