Přejít k hlavnímu obsahu

Česká sekce Entropiq ukázala sílu a porazila papírově silnější sesterskou sestavu EIQ

23. 10. 2020 | 08:00 VALORANT
Česká organizace Entropiq disponuje dvěma VALORANT týmy a zatím jsme neměli žádné přímé srovnání, který z nich je lepší. Na světovém žebříčku se podstatně lépe umisťuje polská sekce, ta česká už ale také v mezinárodní konkurenci vytasila drápky.
Entropiq
Entropiq

UPDATE: Češi museli sice hrát s hostem, ale ani to jim na kvalitě neubralo. Na úvodní mapě Ascent sice nezvládli koncovku, když prohráli až v prvním prodloužení 12:14, následně však těsně zvládli Split poměrem 13:11. Rozhodovalo se na nejnovější mapě Icebox, kterou hráči teprve objevovali, a více seděla právě sekci Entropiq Bravo, která díky parádním individuálním playům dominovala a o výhře série rozhodla jasně 13:5. Mezinárodní sestava Entropiq se dlouhodobě pohybuje na hranici první evropské desítky, takže i když šlo jen o showmatch, tak jde bezesporu o zajímavý skalp a hlavně motivaci do budoucna. Našinci ukázali, že skillově na to mají!


Oba týmy Entropiq jsou ale nyní v nekompletním stavu. Polská sekce se rozloučila s ruským duem chiwawa, Duno, z nichž první jmenovaný je dokonce na zkoušce ve slavné organizaci Ninjas in Pyjamas. Důvodem změny polsko-ukrajinsko-ruského složení byla komunikace, která míří směrem k polštině. S týmem už totiž nějakou chvíli působí další polští hráči, kteří doplnili původní duo NEEX, MOLSI. V sestavě ale stále zůstává Ukrajinec arch.

Česká sestava s označením Bravo se pro změnu začátkem října rozloučila se sT4mZem, místo kterého v sestavě hraje MaFiN, aktuálně nejžhavější kandidát na pozici pátého hráče, který však podobně jako u hlavního Entropiq týmu nebyl oficiálně představen. Do showmatche se navíc zapojí ještě jeden jiný hráč, M1st1ck totiž nemůže nastoupit ze zdravotních důvodů. Stand-inem v českém týmu je Eryceu, nejvýše postavený CZ/SK Radiant.

Onen showmatch mezi Entropiq a Entropiq Bravo se odehraje ve čtvrtek 22. října od 20:00, vysílání proběhne samozřejmě přímo na týmovém Twitch kanálu. Která sekce české organizace se podle vás ukáže jako zdatnější?

EntropiqEntropiq Bravo
 Polsko Sebastian 'NEEX' Trela Česká republika Jan 'elwzoy' Pařízek
 Polsko Michał 'MOLSI' Łącki Česká republika Jiří 'oKKo' Trojan
 Ukrajina Vladyslav 'arch' Svistov Česká republika Tomáš 'tomkeejs' Tomka
 Polsko Patryk 'starxo' Kopczynski Česká republika Martin 'MaFiN' Vrána
 Polsko Michał 'RETO' Silski Česká republika Erik 'Eryceu' Čepela

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.