Přejít k hlavnímu obsahu

Česká vlajka se vrací do TCL: Tarky posiluje Galakticos

20. 5. 2019 | 19:05 League of Legends
Tureckou scénou prošli hráči jako Freeze, Humanoid nebo Patrik a nyní do ní míří také český support Tarky, který z eSuby putuje do týmu Galakticos.
TCL Galakticos Tarky
TCL Galakticos Tarky

Tarky, který se může pyšnit bohatými zkušenostmi ze zahraničí, se letos v jarním splitu vrátil do domácí eSuby, se kterou však nezažil příliš úspěšné období. I když modrá krev dosáhla finále třetích LEGENDs, od dlouhodobé cz/sk jedničky se přeci jen čekalo daleko víc. Nepostup na European Masters znamenal velký exodus a z týmu postupně ohlásili odchod Kamilius, Sawyor, Robocop a právě Tarky. Zkušený support ale díky loňské sezóně neměl o nabídky nouzi a nakonec se rozhodl pro turecké Galakticos.

V tomto celku na jaře působili i hráči jako Flaxxish či Trick, které však tým musel v letním přestupovém období nahradit. K jejich odchodu přispěly jistě i špatné výsledky, jelikož Galakticos skončili v první polovině sezóny až na 9. místě. Týmové barvy navíc v průběhu 18 her reprezenentovalo hned 15 hráčů a žádná kombinace nebyla nijak úspěšná. Tarky si v nové sestavě zahraje po boku finského toplanera NilleNalleyho, který prošel evropskými týmy BIG nebo Copenhagen Flames. 

Tabulka TCL 2019 Winter

#TýmSkóre
11907 Fenerbahçe Esportslogo std.png1907 Fenerbahçe16 - 2
2SuperMassive eSportslogo std.pngSuperMassive eSports16 - 2
3Royal Youthlogo std.pngRoyal Youth14 - 4
4Team AURORAlogo std.pngTeam AURORA10 - 8
5Galatasaray Esportslogo std.pngGalatasaray Esports9 - 9
6Dark Passagelogo std.pngDark Passage8 - 10
7Beşiktaş Esportslogo std.pngBeşiktaş Esports8 - 10
8HWA GamingLogo std.pngHWA Gaming6 - 12
9Galakticoslogo std.pngGalakticos2 - 16
10Bursaspor Esportslogo std.pngBursaspor Esports1 - 17

V jungli bude nastupovat Turek Trix, jenž na nejvyšší turecké úrovni nabral zkušenosti v Team AURORA nebo HWA Gaming. Na midlane přivedla organizace další jméno známé z evropské scény, xKenzukeho, který v posledním roce hrál v týmech Unicorns of Love, Penta 1860 (Německo) a Dragons E.C. (Španělsko). Jediným hráčem, který v týmu  strávil i jarní split, by měl být turecký střelec Ruvelius, který si krom Galakticos v Turecku prošel celky Oyun Hizmetleri, Team AURORA nebo Dark Passage. 

Sestava Galakticos:

 Finsko Juho "NilleNalley" Janhunen (Top)
 Turecko Mehmet "Trix" Çoruk (Jungle)
 Německo Serkan "xKenzuke" Atilgan (Mid)
 Turecko Mustafa "Ruvelius" Baraklı (Bot)
 Česká republika Jakub "Tarky" Vaňkát (Support)

Štítky: Tarky, Galakticos, TCL