Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta do Ria bude pokračovat koncem června turnajem cs_summit 6

20. 5. 2020 | 21:00 Counter-Strike 2
Teprve v neděli skončil první kvalifikační turnaj na Rio Major, nazvaný ESL One: Road to Rio. Odehrát však zbývá ještě dva kvalifikační turnaje, přičemž ten letní je již na dohled. Bude jím cs_summit 6, kde se utkají ty nejlepší týmy světa o další várku bodů do kvalifikačního bodování.
cs_summit 6
cs_summit 6

I když ESL One Rio Major musel být přesunut až na listopad, boje těch nejlepších světových týmů nekončí. Právě naopak, Valve se rozhodlo zrušit všechny pozvánky, které si týmy vybojovaly na berlínském Majoru, a místo toho připravilo sérii tří kvalifikačních turnajů, kde se bojuje o body, jež rozhodnou o účastnících příštího CS:GO Majoru.

Právě minulý týden skončil první z těchto turnajů, ESL One: Road to Rio, který rozdal karty a naznačil, komu by listopadový Major neměl uniknout a kdo naopak bude muset ještě zabrat. O výsledcích turnaje a současné podobě žebříčku jsme psali zde.

Teď už však do budoucnosti, byl totiž oznámen druhý kvalifikační turnaj, který budou mít pod taktovkou organizátoři z Beyond the Summit. Ti organizují populární turnaje cs_summit, které jsou známé hlavně díky své pohodové a neformální atmosféře. To se však teď změní, cs_summit 6 se totiž kvůli koronaviru musí poprvé přestěhovat z vily v Los Angeles do online prostředí, proto také dostal podtitul Online. Také přítomnost v Major cyklu turnaj vyostří, bude se totiž bojovat o každý bod, který může rozhodnout o postupu na největší turnaj světa. Počet bodů, o které se hraje, se navíc oproti ESL One: Road to Rio navyšuje o 25 %.

Formát či počet týmů, které se turnaje zúčastní, zatím nebyl oznámen. Víme jenom, že cs_summit 6 Online se odehraje v evropské a severoamerické divizi a boje v obou divizích budou probíhat od 22. června do 5. července. CIS a Asii dostane na starost jiný organizátor, zatímco Oceánie a Jižní Amerika budou o Major opět bojovat až na podzim. 

Štítky: CS:GO Major
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.