Přejít k hlavnímu obsahu

Čeští hráči Humanoid a Carzzy postupují do semifinále LEC

28. 3. 2021 | 22:30 League of Legends
První vyřazovací víkend LEC nabídl výbornou podívanou – ať už se jednalo o Schalke 04, kteří protáhli sérii s G2 Esports na pět her, nebo o zápas MAD Lions proti Rogue, ve kterém se ukázali naši čeští zástupci Humanoid s Carzzym. Zároveň se jednalo o první víkend ve studiu po roce, ve kterém celý svět zaskočila pandemie Covid-19.
Carzzy a Humanoid postupují do semifinále
Carzzy a Humanoid postupují do semifinále
Zdroj: Riot Games

Po roce jsme se znovu dočkali zápasů ve studiu a rozhodně bylo na co se koukat. Úvodním kláním play-off byl duel Fnatic proti SK Gaming. První jmenovaný celek byl favoritem, ale ani jejich soupeř nešel do tohoto zápasu bez šance. SK bohužel prohráli 1:3 v zápase, nedá se však říct, že by Fnatic dominovali jako obvykle. Do dalších zápasů mají co zlepšovat, protože jejich soupeřem jsou Schalke 04, kteří vypadali v sérii s G2 Esports skvěle.

Když už hovoříme o Schalke 04, tak je potřeba se detailněji podívat na jejich duel proti G2 Esports. Na papíře byli rozhodně slabším týmem, ale tento večer na tom vůbec nezáleželo. Přestože se G2 ujali vedení 2:0 v sérii, hráči Schalke neměli v plánu odejít do noci tiše a ve formě se ukázal i jediný slovenský hráč v lize Matúš "Neon" Jakubčík.

Ve třetím zápase už šlo o vše a Schalke se rozhodli vybrat Dariuse pro svého topaře Broken Blade. Právě tento šampion se během týdne objevil párkrát v jiných ligách a ukázalo se, že kreativita se opravdu vyplatí. Broken Blade si v tomto zápase dokonce připsal pětizářez a ani zdaleka nebyl tento duel u konce. Schalke dokázalo sérii vyrovnat, ale do úspěšného konce ji už nedokázali dotáhnout, když se v poslední hře stali obětí Rekklesovy Seraphine. G2 tak postoupili do semifinále, kde čekali na vítěze posledního duelu prvního víkendu.

Do akce šli MAD Lions a Rogue, takže pro české fanoušky šlo díky dvojici českých oblíbenců o největší zápas víkendu. Lvi byli po základní sezóně slabším týmem, ale Jankos poodkryl informace o tom, že Rogue začali v poslední době upadat v tréninkových zápasech. Takže jsme s napětím očekávali tento duel.

První hra se našim českým zástupcům v MAD Lions nevydařila, ovšem poté si připsali na svůj účet tři hry v řadě a sérii tedy ovládli 3:1 na zápasy. Za zmínku stojí především poslední zápas této série, kde Rogue zahodili vedení pěti tisíc zlaťáků a sami se tímto způsobem porazili. Výkony našich hochů Humanoida a Carzzyho byly jako už tradičně výborné, za vyzdvihnutí stojí hlavně Carzzyho čtyřzářez za Jinx ve druhém zápase, který určitě pozvedl morálku MAD Lions.

MAD Lions se díky výhře proti Rogue dočkají souboje s G2 Esports, ve kterém se rozhodne o prvním z finalistů jarního play-off. Rogue si budou muset počkat na vítěze zápasu Schalke proti Fnatic, který slibuje skvělé hry plné akce.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.