Přejít k hlavnímu obsahu

Champion Series 10. sezóny přinese prize pool o hodnotě 10 milionů dolarů

10. 8. 2019 | 19:06 Fortnite
The Fortnite Champion Series (FNCS) začíná již 17. srpna a přinese prize pool o zmíněné hodnotě 10 milionů dolarů společně s dalšími detaily a překvapeními.
fortnite series
fortnite series

Vývojáři už ohlásili detaily a pravidla celé kvalifikace, které znějí následovně:

Nejlepší týmy z každého týdne a s nejvíce body "Series Points” poté postoupí do finále, které se bude konat od 20. do 22. září. Tento nový systém byl podle slov Epic Games vyvinut k větší vyrovnanosti a férovosti vůči všem účastníkům kvalifikace. Všechno se bude zaznamenávat do online tabulek, na základě kterých se také následně vyberou postupující týmy.

I přes vlnu odporu se bude ve všech hlavních módech B.R.U.T.E. mech, který byl do hry představen zároveň s paymentem updatem a pár menšími opravami, spawnovat různě po mapě. Mech byl hráči kritizován hlavně pro jeho nevyváženost, vytvářející neférové podmínky pro ostatní hráče. Odstranění tohoto "robota" ze hry chtějí i nejpřednější hráči a na twitteru se #removethemech v pátek dokonce stal celosvětově nejpoužívanějším hashtagem.

Někteří hráči ale naopak chtějí jen "nerf" (opravení, snížení parametrů robota). Namísto odstranění ze hry chtějí na robotovi změnit v podstatě všechno. Například zkrátit dostřel, nebo počet raket, opravit jeho brokovnici nebo problémy se skákáním.

Kvalifikační období 5 týdnů poté přinese finální počet týmů do finále, ve kterém budou bojovat o 10 milionový prize pool s dodatečnými cenami za každý kvalifikační týden. Očekává se také účast mnoha velkých jmen, jejichž nositelé se sice na posledním turnaji neumístili nijak zvlášť dobře, ale zato soutěži velmi přidali na popularitě a návštěvnících jak online, tak přímo na místě.

Takže abychom si to shrnuli:

  • od 17. srpna začne 5 týdenní víkendová kvalifikace a z každého týdne se vybere ten nejlepší tým z jednotlivých regionů
  • dále budou také vybrány ty nejlepší týmy na základě bodů "Series Points". Počet bude stejný pro všechny světové regiony
  • Tento Fortnite World Cup bude celý postaven na novém online bodovacím systému, aby podle slov Epic Games došlo k větší vyrovnanosti týmů a férovosti
  • ve všech hlavních neboli "core" módech bude nadále ponechán B.R.U.T.E. mech 
  • finále se uskuteční 20. - 22. září 
  • prize pool je 10 milionů dolarů, tedy zhruba 230 milionů Kč.
  • zapojit se může doslova kdokoliv
10seasonmech