Přejít k hlavnímu obsahu

Chtěli jste se jen zviditelnit? Nevadí, Twitch vám nově i tak vrátí peníze z předplatného

10. 3. 2021 | 09:00 Twitch.tv
Twitch svými novými a stále se měnícími pravidly nejednou zvedl veřejnost ze židle, ovšem svým nejaktuálnějším rozhodnutím už opravdu přešlápl vedle. Streameři i diváci se bouří kvůli přidané funkci, která komukoliv umožňuje do deseti minut zrušit své předplatné a získat zpět peníze – stačí zvolit možnost, že se chcete pouze zviditelnit.
Twitch refund
Twitch refund
Zdroj: dexerto.com

Twitch je sice nejoblíbenější a nejvyužívanější platformou pro streamování nejrůznějšího obsahu, bohužel má však na svém kontě i pořádnou dávku kontroverzí. Lamentování nad současným stavem a pravidly Twitche se pomalu stává každodenní rutinou nejen všech diváků, ale i samotných streamerů a partnerů. Situace se však, zdá se, stále zhoršuje. Nikoho tedy samozřejmě nepotěšila ani další nová aktualizace již zaimplementované funkce zažádání o vrácení peněz za zakoupené předplatné. 

Co je na tom vlastně tak špatného, že to vyvolalo nespočet negativních ohlasů? Naprostá většina streamerů všem svým podpůrcům nejen řádně poděkuje, ale také jim poskytne prostor pro nějaký ten komentář, čehož není těžké zneužít. Předplatná jsou jedním z klíčových příjmů v životě streamera, a proto je již přirozené svým mecenášům ukázat vděk a přinejmenším zareagovat na sebepitomější komentář. Tato skutečnost však naláká i spoustu trollů, kteří využijí svých několik okamžiků slávy, načež požádají o zrušení předplatného a o vrácení peněz.

V současné době se mezi důvody pro zrušení předplatného objevila nová kontroverzní možnost, která se dá přeložit jako "jen jsem se chtěl zviditelnit", což znamená, že všichni tito trollové a humorníci dostali, v uvozovkách, zbraň do ruky rovnou od samotného Twitche. Novou možnost lze využít sice pod další, ale naprosto úsměvnou podmínkou, kterou je požádání o vrácení peněz do deseti minut. Tato přidaná funkce nejenže obírá tvůrce obsahu o peníze, ale nyní se může zviditelnit a získat svůj prostor, dříve exkluzivní jen pro předplatitele, naprosto každý a rovnou zadarmo.

Hned od prvotního oznámení se všichni začali bouřit a bít na poplach, jelikož taková "vymoženost" je nefér vůči všem streamerům, ale i samotným divákům. Twitch se k problematice prozatím klasicky nevyjádřil, tudíž není známo, jestli tento krok uzná za chybu, jež se následně odhodlá řešit. Jediné pozitivum je snad fakt, že narozdíl od vrácení donatů, nové zrušení předplatného daného streamera nestojí žádný poplatek. Nadšená samozřejmě není ani domácí scéna, v tuto chvíli se však můžeme maximálně pobavit Agraelovou reakcí na nejnovější problematiku.