Přejít k hlavnímu obsahu

Closed beta Valorantu je oficiálně tady! Riot potvrzuje datum a všechny požadavky

30. 3. 2020 | 19:56 VALORANT
Tak jsme se konečně dočkali, přichází closed beta Valorantu! Už příští týden získá první vlna hráčů přístup do hry a možnost tak ozkoušet její dosavadní funkce. Closed beta do nové taktické střílečky by měla trvat několik měsíců a je prozatím omezena jen na několik regionů.
Valorant Closed Beta
Valorant Closed Beta

Hned na začátek si zodpovíme tu nejdůležitější otázku, a to kdy začíná closed beta Valorantu. Informaci o datu spuštění už do světa rozkřikl i samotný Riot, který tak potvrzuje 7. duben ve 14:00. Má to ale hned několik háčků, protože se zatím jedná pouze o počítačovou verzi a navíc jsou místa pro tuto chvíli limitována pouze na hráče z Evropy, Severní Ameriky, Turecka a ze zemí regionu CIS.

    Je nutné počítat s omezenou kapacitou aktuálních serverů, takže se na všechny z vás nedostane. Alespoň ne hned, podle Riotu se tak jako tak máte zaregistrovat, protože dříve či později se nejspíš dostane i na vás. Jelikož se closed beta vztahuje na evropské země, nezbývá vám už nic jiného, než tento přístup získat. Co pro to můžete udělat a jak na to? Stačí postupovat podle následujících třech jednoduchých kroků.

    Riot také znovu potvrdil už dřívější informace, které unikly na internet, což znamená, že váš postup v closed betě se opravdu nepřenese do konečné verze hry. Hra pravděpodobně ještě projde dalšími změnami, než se dostane do cílové rovinky, a také Riot nechce, aby po oficiálním spuštění byl někdo napřed. Platí i informace ohledně videoherní měny – vše, co si zakoupíte již teď, se vám přenese s bonusovými 20 % do konečné verze hry. Uzavřená beta by měla trvat pouze několik měsíců, protože Riot plánuje oficiální spuštění hry na letošní léto, takže i ti, co teď přístup nedostanou, se mohou těšit na brzké vydání celého Valorantu.