Přejít k hlavnímu obsahu

Cloud9 propustili Keiti z nejlepšího ženského týmu, důvodem mělo být vydírání

19. 4. 2021 | 14:53 VALORANT
Americká esportová organizace Cloud9 oznámila propuštění Keiti z C9 White, tedy rosteru složeného čistě z hráček. Hráčka byla obviněna kvůli vyhrožování, že zveřejní intimní fotografie observerky Mel.
Cloud9 White
Cloud9 White
Zdroj: Cloud9

Organizace Cloud9 oznámila založení vůbec první ženské VALORANT sekce loni v říjnu. Po sérii dobrých výsledků však nyní přichází negativní zpráva, tým bude muset hledat novou hráčku. Kaitlin „Keiti“ Boop totiž byla skrze Twitter obviněna observerkou Mel z vydírání, kvůli čemuž byla Keiti následně vyhozena z týmu.

Mel prostřednictvím Twitlongeru objasnila, že Keiti se měla dostat k obsahu soukromé povahy, který před lety s někým sdílela, a skrze anonymní účet jí měla vyhrožovat, že ho zveřejní. Mel si nicméně uvědomila, že mezi Mel a osobou, jíž obsah kdysi poslala, existuje propojení a obrátila se přímo na Keiti, která se nakonec dobrovolně přiznala.

„Přiznala se, že ten anonymní účet patřil jí a vyhrožovala, že zveřejní moje nahé fotky. Důvod, proč to udělala, mi nezněl zlomyslně, ale mnoho mých přátel mi řeklo, že se mnou snažila manipulovat,“ uvedla Mel. Keiti se zpočátku snažila, aby to působilo, že majitel anonymního účtu s ní sdílel fotky, což mělo být záminkou k tomu, aby přímo kontaktovala Mel. „Vyhrožovala mi, že zveřejní moje nahé fotky, protože chtěla mít důvod, aby mě oslovila skrze svůj hlavní účet.“

Mel se obrátila přímo na C9, aby zabránila tomu, aby se situace dostala na veřejnost. Nicméně se rozhodla nakonec promluvit o tom, proč Keiti z týmu odešla, jelikož se jí dostávalo hodně neodůvodněné podpory. To mělo velký vliv na Melino duševní zdraví. „Obrovská podpora komunity pro někoho, kdo mě velmi traumatizoval, mě stále skutečně bolí. V minulosti jsem zápasila s temnými myšlenkami. Nějakou dobu jsem ten problém neměla, až minulý týden. A to mě vyděsilo, nechtěla jsem svým rodičům a sourozencům znovu říkat, že pomýšlím na sebevraždu.“

Organizace ani hráčka se k situaci zatím nevyjádřili. V poslední době to není první kauza, kdy byla profesionální VALORANT hráčka propuštěna. Minulý měsíc propustila jiná severoamerická organizace TSM hráčku LunarKats ze svého týmu kvůli Snapchat videu, kde uráží zaměstnance rychlého občerstvení.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Cloud9