Přejít k hlavnímu obsahu

Co můžete očekávat od Ring of Elysium?

15. 1. 2019 | 18:24 Všechny hry
Battle royale hry jsou stále na vrcholu popularity, především jde ale jen o PUBG a Fortnite. My jsme se nyní ale podívali na jinou, Ring of Elysium. Jak ji hodnotíme?
Ring of Elysium
Ring of Elysium

Battle royale je žánr, který nyní naprosto ovládá herní svět. Není snad žádný hráč, co by nikdy neslyšel o Fortnite nebo PUBG, tyto dvě hry ale samozřejmě nejsou jedinými, které žánr nabízí. Jedním z nejpovedenějších dalších kousků je bezpochyby Ring of Elysium, hra vyvinutá společností Aurora Studio. Princip hry je samozřejmě stejný jako ve všech dalších battle royale hrách, v Ring of Elysium bojuje šedesát hráčů na horách, které sužuje sněhová bouře, jež zmenšuje prostor mapy.

Funguje zkrátka stejně, jako třeba The Storm ve Fortnite, neposunete-li se do místa, kde bouře není, bude vám udělováno nemalé poškození. To vše je prostě klasika, která žádného hráče battle royale her nemůže překvapit, ale i v samotném principu hry narazíme oproti Fortnite a PUBG na výrazný rozdíl.  Tím je to, že hra nekončí až tehdy, když žije jen jeden hráč – v RoE přiletí záchrana rovnou pro čtyři nejlepší.

Ring of Elysium

To je samozřejmě jen to, co se týká čistě principu hry, největší rozdíly jsou v gameplayi a zkrátka v tom, jak hra šlape. Protože i když na první pohled RoE působí jako napodobenina PUBG (tak obří rozdíl, jako je stavění ve Fortnite, zde zkrátka na první pohled patrný není), bude vám stačit jen pět her a zjistíte, že to tak opravdu není. Velkou roli totiž v této hře hrají třeba snowboardy, kluzáky či horolezecké náčiní, zkrátka věci, co do sněžného prostředí zapadají.

Dojmu, že hrajete jen napodobeninu PUBG, se asi nezbavíte tak lehce jako právě u Fortnite, kde za to může i naprosto jiný styl grafiky, to ale vůbec nevadí. Hra totiž na rozdíl od PUBG šlape prakticky bez bugů a i ty lehké změny stačí k tomu, aby vám hra nabídla jiný herní zážitek. Hra je stále jen v předběžném přístupu, to ale skoro ani nepoznáte. Ring of Elysium nás zkrátka baví a za zkoušku určitě stojí. RoE je navíc zdarma, kdyby vás tedy náhodou nebavila, nemusíte se bát ztráty peněz.

Zaujalo vás Ring of Elysium? Neváhejte a hoďte like na československou fanpage, ať vám tak neunikne žádná novinka!

miluju videohry a hlavně ligu legend