Přejít k hlavnímu obsahu

Cristy zaznamenal v oficiálním turnaji zajímavý úspěch

7. 2. 2020 | 06:12 EA SPORTS FC 24
Doby, kdy reprezentoval eSubu jsou už dávno pryč. Slovenský FIFA hráč Cristy se však ze scény nevypařil a ačkoliv domácí úspěchy nesbírá, tak na světové scéně se stále snaží prosadit. Hezkého triumfu se mu povedlo dosáhnout právě o minulém víkendu, kdy zvítězil v turnaji s podobnou podporou, jako měla na naše Datart e:LIGA.
Cristy win
Cristy win

Timotej 'Cristy' Starinský aktuálně reprezentuje zahraniční tým DV Esports a v jeho barvách teď získal jeden ze svých největších zářezů. Na poslední chvíli se dokázal o minulém víkendu registrovat na oficiální Global Series turnaj pro východní Evropu, kde tolik slavných jmen nebyl. Cristy jako pravidelný uchazeč o Elite 1, potažmo o čisté skóre 30-0, tak do turnaje o vysoký počet Pro Points tak šel s jasným cílem. Z lokálních hráčů v turnaji nechyběla ani jména jako sparťani Caster a Emerickson, RIIJK a Huhnak z Entropiq, nebo MrRici z Bohemky.

V pavouku pro 166 potvrzených hráčů získával jeden skalp za druhým a postupně pokořil i dva české hráče, ačkoliv nešlo o žádné z vyjmenovaných hvězd. Z těch to nejdále dotáhl Huhnak, který do čtvrtfinále padl rukou Dana Buzărnescu. Reprezentant týmu CS Universitatea Craiova se ze spodní poloviny pavouka dostal až do finále, kde ho nedoplnil nikdo jiný než právě Cristy. V obou zápasech si slovenský hráč počínal zkušeně a elitního rumunského soka udolal 3:1 a 1:0. Za celkové prvenství si tak z turnaje pro region východní Evropy odnáší stejný počet bodů, jako před měsícem získal vítěze nejprestižnějšího domácího turnaje Datart e:LIGA.

Zdroj: @cristygamer
Štítky: Cristy
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.