Přejít k hlavnímu obsahu

CS:GO hráčka mimichaela je nejnovějším přírůstkem mezi oficiální atlety značky Red Bull

1. 12. 2019 | 14:48 Counter-Strike 2
Výrobce energetických nápojů Red Bull se nebojí fušovat do esportu a tak jako podporuje různé sportovce či závodníky, tak ve své stáji má i několik oficiálních atletů ze světa esportu. Nejnovějším přírůstkem se stává vůbec první hráčka, kterou nemůže být nikdo jiný než 22letá hráčka CS:GO, mimichaela z Dánska.
Michaela 'mimichaela' Lintrup
Michaela 'mimichaela' Lintrup

Red Bull podporuje elektronické sportovce už dlouhé roky, jedním z prvních byl také slovenský rodák Erik 'hakkiJunior' Leštach, někdejší mistr světa v TrackManii a jeden z členů Síně slávy česko-slovenského esportu. V dalších letech si pod svá křídla Red Bull vzal jména jako Bjergsen nebo Nadeshot, tito dva jsou ale jedni z těch, kteří už ale podporu nemají. Mezi několika desítkami esportových atletů, jak je sám gigant mezi energetickými nápoji nazývá, najdeme převážně hráče FIFY nebo různých bojovek. V současném výběru jsme dosud našli jediného CS:GO hráče Foxe, dalšími podporovanými Evropany jsou třeba elitní StarCrafťáci Nerchio a Reynor. Kompletně podporovaný legendární Dota 2 tým OG, to je samozřejmě ještě úplně jiný šálek čaje.

Tyto hvězdy nyní doplňuje Michaela 'mimichaela' Lintrup, která na CS:GO scéně působí už přes šest let. Nejvíce se proslavila díky své fotce z jednoho ze svých prvních offline turnajů, která koluje už roky koluje po internetu s různými přídomky "ideální hráčské přítelkyně" a podobně. Mimichaela hájí dlouhou dobu barvy těch nejlepších týmů na ženské scéně, se kterými vyhrála například dvakrát turnaj v Katovicích. Nenechte se však zmást, že jde o ten typ hráčky, který se jen snaží vytěžit maximum z odlišného pohlaví. Je tomu totiž přesně naopak.

Mimi sice nejčastěji uvidíte na ryze ženských turnajích, kde aktuálně hájí barvy týmu Copenhagen Flames, ale kromě toho pravidelně streamuje z evropského FPL Challengeru, kde už má nahráno takřka šest stovek zápasů. Být první ženou, která se dokáže probojovat mezi nejlepší hráče do slavné FACEIT Pro League, to by byla velká věc. V jednom případě už tomu byla opravdu blízko. Cílevědomou Dánku podporuje na této cestě Red Bull již od dubna a s jejími aktivitami jsou zřejmě spokojení natolik, že se jí po po osmi měsících rozhodli přijmout do rodiny oficiálních atletů podporovaných Red Bullem. Kompletní výpis sportovců najdete zde.

Michaela 'mimichaela' Lintrup
Štítky: mimi, Red Bull
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.