Přejít k hlavnímu obsahu

Čtrnáctiletý talent Vejrgang se vyjádřil k věkovému omezení v esportu

1. 2. 2021 | 10:00 EA SPORTS FC 24
Čtrnáctiletý Vejrgang nesouhlasí s omezením věku pro vstup do turnajů, chtěl by hrát už teď. EA Sports má ale turnaje povolené až od 16 let.
Anders Vejrgang
Anders Vejrgang

Anders Vejrgang je čtrnáctiletý hráč FIFA, který má momentálně z devíti víkendových lig za sebou skóre 450:0. Odehrál přesně 450 zápasů bez jediné prohry, což ho dělá snad jediným hráčem, kterému se něco takového povedlo. Když Vejrgang zapne stream, přijde se někdy podívat i několik desítek tisíc lidí. Na svém kanálu má přes půl milionu sledujících a jeho popularita stále roste, když získává vítězství za vítězstvím ve víkendové lize, která proti sobě staví v mnoha případech ty nejlepší hráče světa.

„Začal jsem soutěžit ve Víkendové lize asi před dvěma až třemi lety. Vyhrál jsem mnoho místních akcí a porazil nejlepší hráče ve své zemi,“ oznámil agentuře Reuters. Na otázku, co dělá, aby byl lepším, odpověděl: „Vždy na začátku sezóny investuji více času, abych této hře porozuměl a naučil se novinky, myslím, že v průměru hraji v té době asi 25 hodin týdně.“ Momentálně prý čas věnovaný hře snížil na 15 hodin, aby měl více času pro sebe.

Jeho rodina ho v hraní podporuje a naprosto chápe okolnosti, které ho s tím spojují. Podporují jeho kariéru ve hraní a Vejrgang je rád, že rozumí jeho talentu a potenciálu esportu. I když si jeho rodina i on myslí, že je dost starý na účinkování v esportových turnajích, EA Sports si myslí přesný opak. Jejich hranice pro turnaje je 16 let a měnit se prý nebude. Anders argumentuje tím, že i ve hře Fortnite bylo nejmladšímu hráči 13 let, Electronic Arts ale na žádosti a komentáře nereaguje a svůj postoj nehodlá měnit.
 

Zdroj: reuters.com
Štítky: Vejrgang