Přejít k hlavnímu obsahu

CZSK v zahraničí: Dařilo se v LEC, ale i Prime League

11. 2. 2020 | 07:00 League of Legends
I další týden přinášíme souhrn výsledků česko-slovenských tváří hrajících v zahraničí. Perfektní týden zažili Denyk, Humanoid a Carzzy v LEC, dvě výhry získali také Kamilius s Freezem v německé lize a dařilo se také Erenovi v Itálii.
Humanoid
Humanoid

 Evropa LEC: České tváře třetí týden vyhráli 5 zápasů

Čtyři výhry v řadě aktuálně drží Misfits s Denykem. Právě sestava Misfits byla v průběhu offseason pod palbou kritiky a o to více si užívá týdny úspěchu. Sám Denyk ani jeden hrací den nezemřel a ve výhrách nad Schalke a Origen si připsal skóre 2/0/24. Dvě výhry si v třetím týdnu připsali také MAD Lions (Carzzy + Humanoid). Za zmínku stojí zejména výkon Humanoida, který oproti předchozím týdnům vypadal daleko lépe, s LeBlanc hrál v obou hrách klíčovou roli a získal i jedno ocenění MVP. Ani Patrik za sebou nemá vůbec zlý týden. Jeho EXCEL sice podlehl Fnatic, ale následně zvítězil nad Vitality, takže celkově drží nerozhodné skóre 3:3. 

 Turecko TCL: Tarky dvakrát na straně poražených

Druhý hrací víkend se bohužel nepodařil Tarkyho Galakticos, kteří nestačili na Dark Passage ani İstanbul Wildcats, takže aktuálně se skóre 1:3 okupují dělené poslední místo tabulky. Český support sám posbíral obrovský počet smrtí - ve dvou hrách si jich připsal hned 13 a navíc pouze 2 asistence.

 Německo Německo: Ad Hoc Gaming se vzestupnou tendencí

Po váhavém startu se týmu Kamiliuse s Freezem začíná dařit. V uplynulém hracím týdnu AHG přehráli GamerLegion s Hjarnanem a později i mousesports s Liderem, Jesklou či Promisqem. Celkově německá liga vypadá extrémně nabitě, protože zmíněné celky s hvězdným obsazením patří jen k druhé polovině tabulky. Bez porážky se zatím drží akademie Schalke 04 a vysoko se tyčí i Unicorns of Love a EURONICS Gaming. S druhým jmenovaným celkem se česko-slovenská botlane utká už ve čtvrtek od 20:00.

PZ Challenge LOL

 Itálie ItálieEren vyhrává pátou hru v řadě

Třetí týden vyšel na výbornou Erenovi s jeho Outplayed. Tým českého midaře aktuálně drží dělené druhé místo tabulky se skóre 5:2. Dvě porážky naopak utrpěl support MjrDee, jehož Cyber Ground se ale se skóre 2:5 stále drží na pozicích zaručujících play-off. 

 Srbsko Balkán: Crvena Zvezda začíná zářit

Střelec Hiro v balkánské EBL potvrzuje skvělou formu. S pickem Miss Fortune se mu extrémně daří a získal s ním už čtyři vítězství. Na kontě má navíc dvě MVP ocenění a jeho Crvena Zvezda aktuálně drží skóre 4:1.

 Velká Británie Velká Británie: Liga pro Čechy nezačala nejlépe

Ligová sezóna začala také pro české reprezentanty v ostrovní UKLC, kde však Zoir s Demise zatím oba své zápasy prohrál. O něco lépe na tom je Sawyor, jehož Phelan Gaming získal cenné vítězství nad Enclave Gaming a český jungler si díky výkonu za Jarvana (0/1/16) navíc připsal cenu MVP. 

CZSK hráči v zahraničí
JménoRoleTýmLiga
Czech Republic Marek "Humanoid" BrázdaMidMAD Lionslogo std.png MAD LionsLEC 2019.png LEC
Czech Republic Matyáš "Carzzy" OrságAD CarryMAD Lionslogo std.png MAD LionsLEC 2019.png LEC
Czech Republic Patrik "Patrik" JírůAD CarryExcel Esportslogo std.png EXCELLEC 2019.png LEC
Czech Republic Petr "Denyk" HaramachSupportMisfits Gaminglogo std.png MisfitsLEC 2019.png LEC
Czech Republic Jakub "Tarky" VaňkátSupportGalakticoslogo std.png GalakticosTCL 2019 logo.png TCL (Turecko)
Czech Republic Nguyễn "Eren" Đức AnhMidOutplayedlogo std.png OutplayedPG Nationals 2020 Logo.png Itálie
Czech Republic Ondřej "MjrDee" HrnečekSupportCyberground Gaminglogo std.png CybergroundPG Nationals 2020 Logo.png Itálie
Czech Republic Aleš "Freeze" KněžínekAD CarryAd hoc gaminglogo std.png Ad Hoc GamingPrime Leaguelogo square.png Německo
 Slovensko Kamil "Kamilius" KošťálSupportAd hoc gaminglogo std.png Ad Hoc GamingPrime Leaguelogo square.png Německo
Czech Republic Jakub "Garp" NovotnýTopFlayn eSportslogo std.pngFlayn EsportsPrime Leaguelogo square.png Německo (3. liga)
 Slovensko Jakub "Goksi" GogaJungleInfernal Voidlogo std.png Infernal VoidPrime Leaguelogo square.png Německo (3. liga)
Czech Republic Filip "Hiro" NguyênAD CarryCrvena zvezda Esportslogo std.png Crvena ZvezdaEBL Logo.png Balkán
Czech Republic Jiří "Sawyor" LibánskýJunglePhelan Gaminglogo std.png Phelan GamingLVP UKLC logo.png Velká Británie
Czech Republic Michal "Zoir" ZíkaMidDemiselogo square.png DemiseLVP UKLC logo.png Velká Británie
 Slovensko Peter "Zeussak" GbelecSupportGamespace Mediterranean College Esportslogo std.png GameSpace MCEGreek Legends League logo.png Řecko