Přejít k hlavnímu obsahu

CZSK v zahraničí: Zápasy o všechno čekají Erena s Hirem

11. 3. 2020 | 13:41 League of Legends
V zahraničních ligách se pomalu schyluje k nejdůležitějším zápasům jarního splitu a české legionáře tak čekají velmi obtížné zkoušky. Zápasy o všechno (čtěte šanci na EU Masters) čekají naše reperezentanty v balkánské lize EBL nebo v italské soutěži PG Nationals.
Eren Outplayed
Eren Outplayed

 Evropa LEC: Kompletní česká čtveřice znovu zaznamenala 1-1 týden

Sedmý týden evropské LEC přinesl souboj mezi Patrikem a jeho EXCEL proti Denykovi s jeho Misfits. Radoval se nakonec druhý jmenovaný, který ale o den později bohužel podlehl Origenu, kterého měl šanci předehnat v tabulce. Patrikův EXCEL si naopak v sobotu připsal důležitou výhru nad Vitality a stále se tak drží v boji o play-off. Humanoid s Carzzym drží aktuálně šesté místo. O víkendu česká dvojice zvládla zápas s Schalke 04, ale padla proti sousedům v tabulce z týmu Rogue. 

 Turecko TCL: Tarky se 3 týdny před koncem základní části drží na 4. místě

V turecké lize můžeme vídat českého supporta Tarkyho v týmu Galakticos. V TCL panuje tvrdý boj o klíčové pozice nejlepší šestky, které znamenají postup do play-off. Aktuálně je rozestup mezi 4. a 8. týmem pouhý jeden bod a každý zápas je proto nesmírně důležitý. Tarky v uplynulém týdnu zažil jednu výhru a jednu prohru. Ve vítězství nad 5 Ronin si český support připsal první MVP v tomto splitu, když za Tarica dohrál s KDA 2/2/11. 

 Německo Německo: Freeze s Kamiliusem klesli na dělené 4. místo

Česko-slovenská botlane v dresu Ad hoc gaming v posledních čtyřech důležitých zápasech vyhrála jen jednou a bohužel její tým nestačil na OP Innogy, Mousesports a Unicorns of Love. Dva zápasy před koncem základní části ale Ad hoc mají účast v play-off jistou a důležitá tak bude hlavně příprava na vyvrcholení splitu a boj o EU Masters. 

LEC

 Itálie ItálieMjrDee končí, Erena čeká semifinále

Italská soutěž PG Nationals zatím pokračuje a Erena s Outplayed čeká boj o finále proti Racoon. Právě tento tým v předchozím kole porazil MjrDeeho s CyberGround 2:1 a český support tak na jarní EU Masters bohužel musí zapomenout. V zápase o místo ve finále a zároveň spot na European Masters můžete Erena podpořit 11. března od 19:00

 Srbsko Balkán: Hira čeká klíčový poslední zápas v základní části EBL

Hiro s Crvenou Zvezdou aktuálně v balkánské lize drží dělené 4. místo - poslední postupový spot do play-off. O ten se ale aktuálně dělí s WarKidZ E-Sports, se kterým navíc Crvena Zvezda má remízovou bilanci. Pokud by tedy oba týmy v posledním zápase ligové fáze uhráli stejný výsledek, rozhodne o osudu tiebreakrový vzájemný duel. Hira čeká zápas s týmem Level Up esports, který už má jistý sestup, ale WarKidZ také čeká papírově slabý soupeř, konkrétně úplně poslední tým ligy - WiLD MultiGaming.

 Velká Británie Velká Británie: Češi ztrácí šance na play-off

Demise i Phelan Gaming, v nichž působí Zoir, respektive Sawyor, nedokázaly získat důležité výhry a aktuálně obývají 6. a 7. místo britské UKLC. Tři zápasy před koncem už bohužel není ani pro jednoho Čecha možné postoupit do čtyřčlenného play-off a šance na EU Masters jsou tak ty tam. 

League of Legends
CZSK hráči v zahraničí
JménoRoleTýmLiga
Czech Republic Marek "Humanoid" BrázdaMidMAD Lionslogo std.png MAD LionsLEC 2019.png LEC
Czech Republic Matyáš "Carzzy" OrságAD CarryMAD Lionslogo std.png MAD LionsLEC 2019.png LEC
Czech Republic Patrik "Patrik" JírůAD CarryExcel Esportslogo std.png EXCELLEC 2019.png LEC
Czech Republic Petr "Denyk" HaramachSupportMisfits Gaminglogo std.png MisfitsLEC 2019.png LEC
Czech Republic Jakub "Tarky" VaňkátSupportGalakticoslogo std.png GalakticosTCL 2019 logo.png TCL (Turecko)
Czech Republic Nguyễn "Eren" Đức AnhMidOutplayedlogo std.png OutplayedPG Nationals 2020 Logo.png Itálie
Czech Republic Ondřej "MjrDee" HrnečekSupportCyberground Gaminglogo std.png CybergroundPG Nationals 2020 Logo.png Itálie
Czech Republic Aleš "Freeze" KněžínekAD CarryAd hoc gaminglogo std.png Ad Hoc GamingPrime Leaguelogo square.png Německo
 Slovensko Kamil "Kamilius" KošťálSupportAd hoc gaminglogo std.png Ad Hoc GamingPrime Leaguelogo square.png Německo
Czech Republic Jakub "Garp" NovotnýTopFlayn eSportslogo std.pngFlayn EsportsPrime Leaguelogo square.png Německo (3. liga)
 Slovensko Jakub "Goksi" GogaJungleInfernal Voidlogo std.png Infernal VoidPrime Leaguelogo square.png Německo (3. liga)
Czech Republic Filip "Hiro" NguyênAD CarryCrvena zvezda Esportslogo std.png Crvena ZvezdaEBL Logo.png Balkán
Czech Republic Jiří "Sawyor" LibánskýJunglePhelan Gaminglogo std.png Phelan GamingLVP UKLC logo.png Velká Británie
Czech Republic Michal "Zoir" ZíkaMidDemiselogo square.png DemiseLVP UKLC logo.png Velká Británie
Zdroj: @lolespor