Přejít k hlavnímu obsahu

Dalijes: Ve Svitavách chceme eSubu porazit!

20. 2. 2020 | 00:30 League of Legends
Dalibor "Dalijes" Vacek na League of Legends scéně zatím žádné velké mety nedosáhl. Se svým týmem Flayn Esports se ale řadí k týmům, které v letošním jarním splitu Hitpoint Masters mohou zabojovat o European Masters. I přesto, že se aktuální sezóna zatím zdá být honem na druhé místo, Dalijes věří, že k poražení je i modrá krev.
Dalijes
Dalijes

Výkony Flayn Esports jsou zatím jako jedna velká horská dráha. Po dvou týdnech s nerozhodným skóre 1:1 se mezinárodní soupisce povedlo konečně urvat dvě vítězsví, ale následně je srazili velcí konkurenti v boji o druhé místo: Team Sampi a Cyber Gaming. Po čtyřech hracích týdnech má tak rakouská organizace na kontě 4 výhry a 4 porážky. Dalijes nám v rozhovoru vyzradil pozadí skládání sestavy nováčka v lize, jejich aktuální tréninkový plán, a také třeba to, s jakými podmínkami se dosud hráči museli popasovat. 


Jak hodnotíš poslední týden Hitpoint Masters, kdy jste prohráli oba své zápasy?

Nejsem si jist, zda soupeři byli nutně o tolik lepší. Můj topař Vlk a já dostáváme bídu od CZSK providerů a hraní na 100-200 ping nás dosti omezuje. Řekl bych největším problémem z mojí strany byla neschopnost komunikace, kvůli neustálým lagům.

Ty jsi loni chvíli působil v Rift Rats, následně sis zahrál v řeckém Refuse. Jak se rodil návrat na nejvyšší domácí úroveň v podobě Hitpoint Masters?

Abych řekl pravdu, chyběla nám botlane a neměli jsme vůbec v plánu se účastnit Hitpoint Masters. Měli jsme velké štěstí, že byl náš manažer schopen na poslední chvíli sehnat takhle kvalitní botlane. Se Shyem a Vlkem to už nějakou dobu táhneme. Velice mi sedí nejen jako hráči, ale i jako přátelé.

Flayn Esports

V týmu máte dva cizince a hrajete pod rakouskou organizací. Jak se ti komunikuje s Wilqem a HONORem a jak se k vám dostala nabídka z Flayn? 

Ve hře mluvíme anglicky, takže je komunikace z mého pohledu čistější. Kdybychom například mluvili všichni stejným rodilým jazykem, tak je dost možné, že se začneme bavit o něčem jiném a méně soustředit na gameplay. Každý hráč sám o sobě přináší do týmu důležitý kousek sebe, který z nás dělá celek. Zatím si na organizaci nemůžu nijak stěžovat.

Několik týdnů už spolupracujete se zahraničním koučem Suzu, který má bohaté zkušenosti i z francouzské či italské ligy. Jak se vám s ním pracuje a co do týmu přináší? 

Ve skutečnosti se Suzu zatím spolupracujeme docela málo. Měli jsme s nim jen review pár her, ale už z nich mohu soudit, že je to coach na úrovni.

Kdybychom mluvili všichni stejným rodilým jazykem, tak je dost možné, že se začneme bavit o něčem jiném a méně soustředit na gameplay.

Co bys řekl, že je vaše největší týmová zbraň?

Za největší týmovou zbraň určitě považuji flexibilitu. Dokážeme se přizpůsobit. Naše picky jsme schopni zahrát na více rolích. Improvise. Adapt. Overcome.

Jak hodnotíš aktuální kvalitu ligy? Jaké jsou vaše cíle a zvládl bys jmenovat vaše největší soupeře a na co se musíte zaměřit?

Myslím si, že největším naším soupeřem jsme my sami. Aktuálně se musíme zaměřit na tréninky. Samozřejmě Esuba je favoritem Hitpoint Masters a doufáme, že je budeme schopni porazit v online části či hlavně ve Svitavách.

Hitpoint Masters Season 13 Standings

#TýmSkóre
1ESubaLogo std.pngCZC.eSuba8 - 0
2Team Sampilogo std.pngTeam Sampi5 - 3
3Inside Gameslogo std.pngInside Games5 - 3
4Cyber Gaminglogo std.pngCyber Gaming4 - 4
5Flayn eSportslogo std.pngFlayn eSports CZSK4 - 4
6Team Brutelogo std.pngTeam BRUTE3 - 5
7RAMSlogo std.pngRAMS2 - 6
8Vikingekrig Esportslogo std.pngVikingekrig Esports1 - 7

V dalším týdnu vás čekají CZC.eSuba a Inside Games. S čím jdete do těchto zápasů?

Chceme vyhrát a jsme odhodlaní pro to pracovat. Sestava Esuby má silného junglera a midaře, kteří jsou schopni tvořit hru téměř sami. Myslím si, že proti Inside Games máme velký potenciál na úspěch. Musíme si dát pozor na early game Esuby, která na CZSK naprosto dominuje. 

Díky za rozhovor a přeji hodně štěstí do dalších zápasů. Chtěl bys na závěr něco vzkázat čtenářům, nebo fanouškům Flayn? 

Také děkuji za rozhovor. A zvlášť ještě děkuji těm, kteří nás podporují. Budeme se snažit Vás nezklamat a probojovat si cestu do Svitav. ¯\_(ツ)_/¯
 

PZ Challenge