Přejít k hlavnímu obsahu

Další evropskou kvalifikaci do REPUBLEAGUE Tipos S1 vyhrál nepříliš známý celek Caronte Gaming!

2. 4. 2021 | 09:45 Counter-Strike 2
Na přelomu března a dubna se odehrála druhá evropská kvalikace o slot do REPUBLEAGUE Tipos S1. I přes velmi silné zastoupení si vstupenku odnesli španělští hráči Caronte Gaming, jejichž kvality poznal i český celek Sampi.Tipsport.
Caronte Gaming
Caronte Gaming
Zdroj: REPUBLEAGUE

Organizátoři REPUBLEAGUE Tipos S1 znají téměř všechny své účastníky, toho předposledního se dozvěděli v minulých dnech při druhé evropské kvalifikaci. Sílu mezi sebou změřilo hned 157 evropských celků, které byly klasicky rozřazeni do jednoduchého Single Elimination pavouka. Jedna prohra tedy znamenala konec.

Budapest Five, LDLC OL, Quantum Bellator Fire či Spirit Academy. To je jen výčet jmen, které bojovaly o účast v hlavní části REPUBLEAGUE turnaje. Z českých a slovenských celků můžeme zmínit Sazka.BRUTE, kteří se dostali až do čtvrtého kola, nebo Sampi.Tipsport se staronovým berym v sestavě. I přes výše zmíněné celky se ale nejvíce zadařilo Caronte Gaming, kteří si zaslouženě získali místo v turnaji o 60 000 eur!

Účastníci REPUBLEAGUE TIPOS S1:
 Česká republika SINNERS Česká republika Entropiq Evropa Movistar Riders Dánsko CPH Flames
 Rusko Winstrike Německo Sprout Portugalsko SAW Polsko Anonymo
 Evropa Endpoint Rusko forZe Rusko NAVI Junior Švédsko Young Ninjas
 Slovensko eSuba Česko + Slovensko CZ/SK #2 Bulharsko SKADE Španělsko Caronte Gaming

Hráči z Pyrenejského poloostrova začali svoji pouť za titulem výborně, po lehkých výhrách nad deaFusers, našimi Sampi.Tipsport, plan-B esports a UDP Romania se rychle dostali už do šestého kola. V něm na ně čekal silný oříšek v podobě celku beznadejdi, který ale nakonec dokázali porazit těsně v prvním prodloužení a postoupili do semifinále. Tam se utkali proti nebezpečným GLADIATORS, kteří si připsali skalp Budapest Five! Tento duel měl vyrovnaný průběh, Španělé ale lépe zvládly koncovky a po výhře 2:0 zamířili do grand finále.

Jejich protivníkem se stali střelci ze Spirit Academy. Mladí CIS hráči okolo Patsiho procházeli kvalifikací výborně, což dokazuje i vítězství nad týmy jako LDLC OL či Quantum Bellator Fire. Finále se jim ale nepovedlo. Vertigo se pro ně sice ze začátku vyvíjelo dobře, v druhé polovině ale nedokázali zareagovat na skvělou útočnou hru od Caronte a prohráli 10:16. Španělé ve své skvělé hře pokračovali i na Dustu, kde i přes menší komplikace udrželi svůj náskok ze začátku a po výhře 2:0 získali vstupenku na REPUBLEAGUE Tipos S1.

Evropské kvalifikace jsou u konce, české a slovenské celky ale mají ještě jednu šanci v poslední lokální.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.