Přejít k hlavnímu obsahu

Další podvod na kompetitivní scéně. Je to další kauza typu 322?

18. 2. 2020 | 18:42 Dota 2
Už dlouho jsme na kompetitivní scéně Doty 2 nezaznamenali žádný skandál s prodáváním zápasů či jiným podobným podváděním. Nyní je však tým Avengerls obviněn z podvodu kvůli očividnému zahození zápasu proti Newbee v čínské kvalifikaci na StarLadder Minor.
xiao8
xiao8

Na údajný podvod upozornil legendární kapitán a mistr světa z roku 2014 Zhang "xiao8" Ning. Na redditu se píše, že zápas Avengerls prohráli schválně, a jestli ne, tak prý sní na streamu svůj exkrement. Dále se zde píše, že někteří členové týmu Avengerls jsou známí svou činností boosterů (hrají na cizím účtě a zvyšují MMR), což je proti pravidlům hry a Valve za to přísně trestá.

Avengerls měli skvěle rozehranou BO3 sérii. Vedli 1-0 a v druhé hře se jim také dařilo, vypadalo to na výhru 2-0 a postup do druhého kola Upper Bracketu. To se ale rázem změnilo díky několika nesmyslným situacím, do kterých se Avengerls dostali.

V prvním klipu je vidět naprostá nekoordinovanost a nesehranost. Na takto vysoké úrovni, rozumějme na úrovni nejlepších několik set hráčů z celé Číny, se takto závažné chyby prakticky neobjevují. Morphling naprosto nesmyslně vystoupil dopředu a nechal se zabít. Taková chyba by se dala ještě přehlédnout, ale následná Chronosféra od Faceless Voida, která neudělala vůbec nic, je podezřelá až až.

Dalším příkladem je tento boj. Namísto aby po smrti Faceless Voida se Morphling a zbytek týmu stáhli, naběhli na pětici soupeřů a nechali se zmasakrovat výměnou za Supporta. Podobně zahrané situace bychom čekali ve veřejných hrách s nízkým MMR, ne na profesionální scéně.

Pokud se potvrdí obvinění, bude muset Valve přijmout razantní opatření. Vývojáři se s podvodníky nemazlí a často jim dávají doživotní zákaz hraní, či soutěžení na profesionální úrovni.

pzchallenge
Štítky: xiao8, Avengerls, newbee