Přejít k hlavnímu obsahu

FC Viktoria Plzeň v pátém zápase poráží SK Slavii Praha a T9Laky s Pikejem vyhrávají Datart e:LIGU

12. 1. 2020 | 21:32 EA SPORTS FC 24
Datart e:LIGA je zřejmě největším projektem, který ve světě FIFA na domácí scéně kdy byl. Šestnáct prvoligových klubů se se svými virtuálními reprezentanty utkaly o prestižní titul v neděli 12. ledna. Ve hře bylo 150 tisíc korun a k tomu i cenné body do FIFA Global Series.
Datart e:LIGA
Datart e:LIGA

UPDATE #3 (21:00): Máme hotovo! Králem Datart e:LIGY se stává T9Laky, který společně s Pikejem dovedl FC Viktorii Plzeň k titulu a zisku 80 000 Kč. Bitva ve finále to byla opravdu znamenitá, SK Slavia Praha svému největšímu sokovi nedala nic zadarmo a nechtěla si po vzájemné výhře ve skupině titul utéct. V rozhodujícím pátém finálovém zápase ale Pikej souboj s Kobbym zvládl. Spolu s RIIJKem si tak odnášejí "pouze" stříbrné medaile. Zápas o bronz potom lépe vyšel dvojici hráčů Mladé Boleslavi, Rozsimu a Snkrjanovi.

UPDATE #2 (19:00): Čtvrtfinálové i semifinálové zápasy jsou za námi a nás již čekají už jen boje o medaile. Téměř bez zaváhání prošli do finále hráči Plzně, kteří ztratila pouze jeden bod v čtvrtfinále s Ostravou a po výhře nad Mladou Boleslaví mohou slavit do finále. Druhou stranu pavouku zase ovládli hráči Slavie, ve finále se tedy zopakuje skupinový souboj mezi pražským výběrem a Viktorkou. Za zmínku stojí také Sparta, která jako jeden z favoritů nečekaně padla s výběrem Olomouce. Emerickson přitom turnajem prošel se skórem 8-0.

UPDATE #1 (16:00): Ve skupině A si nejlépe vedl Zlín, jemuž jedna porážka nezabránila celkové výhře. V béčku se ani jednou nemýlila Sparta, která třikrát zvítězila poměrem 4:1. Vítězem skupiny C se stal Baník Ostrava, posledním nasazeným týmem do čtvrtfinále je duo slávistů, které ve vzájemném zápase přemohlo Plzeň. Díky této prohře má Viktorka paradoxně o něco jednodušší pavouk, kromě Slavie je i Sparta v jeho druhé polovině.

DATART e:LIGA: play-off pavouk
 FC Fastav Zlín1         
    FK Mladá Boleslav0      
 FK Mladá Boleslav3         
       FC Viktoria Plzeň3   
 FC Baník Ostrava1         
    FC Viktoria Plzeň3      
 FC Viktoria Plzeň3         
            1-gold FC Viktoria Plzeň 
 AC Sparta Praha2         
    SK Sigma Olomouc1      
 SK Sigma Olomouc3         
       SK Slavia Praha2  2-silver SK Slavia Praha 
 SK Slavia Praha3         
    SK Slavia Praha3      
 Bohemians Praha 19051    FK Mladá Boleslav2   
           3-bronze FK Mladá Boleslav 
       SK Sigma Olomouc0   

Nejlepší hráči české FIFA scény bojovaly v několika fázích, aby se dostaly právě sem, na velké finále oficiální e:LIGY. Každý klub nejvyšší české fotbalové soutěže reprezentují dva hráči, kteří uspěli v semifinálovém kole. V pražské UNYP Aréně se tak utkají opravdu ti nejlepší z nejlepších, kteří v mnoha případech navíc budou hájit barvy klubu svého srdce. Pro mnohé hráče jde tedy o splněný sen, jako například pro slávistu RIIJKa.

Dodatečnou motivaci týden před Vánoci dodalo také zařazení do prestižní Global Series, lepší hráč z týmu šampiona si tak odnese důležitých 200 bodů do světového žebříčku. Pro někoho jde právě o tyto body, jiný si nejvíce smlsne na podílu z celkového prize poolu 150 000 Kč. To vše za velké slávy a obdivu fanoušků.

Rozdělení odměn:

  • 1. místo: 80 000 Kč + 200/110 Global Series Points
  • 2. místo: 40 000 Kč + 80 Global Series Points
  • 3. místo: 20 000 Kč + 40 Global Series Points
  • 4. místo: 10 000 Kč + 40 Global Series Points
  • 5.-8. místo: 20 Global Series Points
Datart e:LIGA

Před několika dny již byly rozlosovány skupiny úvodní fáze finálového turnaje:

  • Skupina A: FK Teplice, FC Fastav Zlín, SK Sigma Olomouc, 1. FC Slovácko
  • Skupina B: AC Sparta Praha, FK Mladá Boleslav, FC Slovan Liberec. 1. FK Příbram
  • Skupina C: Bohemians Praha 1905, FC Baník Ostrava, FK Jablonec, MFK Karviná
  • Skupina D: FC Viktoria Plzeň, SK Dynamo České Budějovice, Slezský FC Opava, SK Slavia Praha

Velkolepé finále vypukne již v dopoledních hodinách, kdy budete moci dění sledovat pomocí streamů na některé z platforem. Brány UNYP Arény na Podvinném mlýně se otevřou v 16:00 a vstup bude zcela zdarma. Kromě vyvrcholení celého turnaje bude k dispozici rozmanitý program, například s prvoligovými fotbalisty.

Štítky: e:LIGA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.