Přejít k hlavnímu obsahu

daxen: Nepřipouštím si, že EXT nemůžeme porazit

20. 6. 2018 | 22:38 Counter-Strike 2
LAN finále jarní sezóny 1. COOL ligy v Counter-Strike: Global Offensive se blíží (oficiální událost zde), vyvrcholení dlouhodobé soutěže je na spadnutí. Do pražského Divadla Archa se podívají čtyři nejlepší týmy základní části, které si postupně vyzpovídáme v krátkých rozhovorech. Jako první jsme si vzali na paškál základní stavební kámen Teamu Brute XPG, Zdeňka 'daxen' Duška.
Výchozí obrázek

LAN finále jarní sezóny 1. COOL ligy v Counter-Strike: Global Offensive se blíží (oficiální událost zde), vyvrcholení dlouhodobé soutěže je na spadnutí. Do pražského Divadla Archa se podívají čtyři nejlepší týmy základní části, které si postupně vyzpovídáme v krátkých rozhovorech. Jako první jsme si vzali na paškál základní stavební kámen Teamu Brute XPG, Zdeňka 'daxen' Duška.

Hned na začátek, vyhovuje vám jako týmu letošní koncept COOL CS:GO lig?

Koncept ligy se nám líbil, akorát bych možná vytkl nemožnost si přehodit termín zápasu, což někdy může být zlomové pro některé týmy, naštěstí nás tohle nepotkalo. Jinak liga byla super a těšíme se na lanku a uvidíme, co bude tam a jaké to bude. Docela mě také štve, že se postupně vytrácí hry o 3. místo. Nevím proč se tak tomu děje, ale určitě je to škoda.

V online části jste bojovali o postup až do posledního kola, co bylo zlomové?

To je pravda, ale čím to bylo? Řekl bych tím, že jsme se soustředili na jinou ligu a chtěli jsme uhrát výsledek hlavně tam. Ne, že bychom sem nechtěli, ale po pokaženém začátku ligy proti Teamu XD jsme si řekli, že tu budeme jen tak proplouvat a uvidíme, co se z toho vyvrbí. Nakonec jsme v našem rozhodujícím zápase porazili eSubu 2:0 a tím jsme se dostali na LAN finále.

Team Brute v plném složení, zleva: kinzo, MAXX, leckr, capseN, daxen

V průběhu soutěže jste vyměnili vergiLa za capseNa a i ty jsi změnil pozici v týmu. Co bylo na vaší zlepšené chemie a následně i výkonech tím nejklíčovějším?

Byla to pro nás byla zlomová změna, s vergiLem jsme si neporozumněli po lidské ani po herní stránce, ale toto téma už bych nechtěl dál rozvíjet, je to pro mě uzavřená kapitola. Jediné, co můžu říct, že picknout capseNa bylo to nejlepší, na čem jsme se shodli za dobu, co jsme spolu v týmu. Jak se všichni známe už nějaký ten pátek, tak capseN k nám zapadl, jakožto můj a MAXXe ex-spoluhráč, výborně. Od prvního momentu jsme věděli, že to bude fungovat, protože jsme všichni "střelení", ačkoliv jsou nějaké neshody in-game, ale to trvá pár sekund a pak jsme mezi sebou OK. Myslím si, že nás nejvíce stmelil strývený čas společně na Hitpoint lize, kde byla neskutečná sranda a zábava.

Jak se do Prahy těšíš? Přece jenom vám to teď střílí, když jste ovládli kvalifikaci na ForGames.

Jak jsem zmiňoval už na mé fanpage, nečekal bych ještě před týdnem, že kvalifikaci na ForGames vyhrajeme, protože na praccech nám nic nevycházelo, ani žádné officialy v ESEA lize jsme nevyhráli. Prostě bylo špatné období a opravdu se nedařilo. Do Prahy se určitě těším, tak jako na každou lanku na popíjení s týmem a samozřejmě i na samotnou hru.

V semifinále vás hned čeká největší favorit, s čím do zápasu proti eXtatus půjdete?

Do zápasu s eXtatus jdeme jako do každého zápasu, teda alespoň já chci určitě vyhrát. Samozřejmě si uvědomuji, že ten tým předvádí dobré výkony, ale nepřipouštím si, že je nemůžeme porazit. Nemůže se jít do zápasu s psychikou, že zápas je prohraný už před začátkem, takže necítím nějaký nátlak nebo stres a určitě chceme zvítězit. Myslím si, že je se na co těšit!

Pomůže vám i přítomnost nového kouče forjiho? Jak se s ním na turnaj připravujete?

Náš nový kouč je pro nás neskutečným přínosem a troufám si říct, že díky němu jsme momentálně ve formě, protože je to on, kdo nám dodává takové sebevědomí při hře a věří v nás, že nás posílá do playů, které bychom bez něj neudělali. A jsem strašně rád, že může být součástí našeho týmu. Na turnaj se nějak speciálně připravujeme až od této středy, jelikož má capseN horečky a musí se z toho pořádně vyležet.

Díky za rozhovor, slova na rozloučenou?

Já děkuji za pozvání na rozhovor, chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří nám věří a podporují nás na streamech a doufám, že se i v sobotu se najdou nějací fanoušci v Praze!

Štítky: Team Brute
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.