Přejít k hlavnímu obsahu

Default jako nová urážka ve světě Fortnite

16. 5. 2019 | 12:53 Fortnite
Každý ví, že populární hra Fornite od Epic Games má opravdu velké procento hráčů, které je tvořeno dětmi. Během minulého roku, kdy začal největší boom této hry, spoustě rodičů náctiletých dětí neuniklo, jaký vliv na jejich potomky komunita této hry má. Děti na hře začínaly být závislé, setkávaly se se šikanou po internetu během hraní či dokonce byly kolektivem nuceny si zakoupit nejnovější kosmetické úpravy.
Fortnite
Fortnite

Podle výzkumu, který provedl Polygon.com, děti v dnešní době cítí tlak okolí, který je nutí utrácet na této free to play hře peníze za skiny či jiné kosmetické úpravy. Ale samozřejmě ne každý rodič dovolí svému dítěti utrácet velké množství peněz na počítačových hrách a tak vznikla nová urážka pro mladé hráče, kteří si nejnovější skiny a úpravy nemohou dovolit - ‘Defaults’ (základní,výchozí).


 

Fortnite

Fortnite je určen pro děti starší dvanácti let, je zde však mnoho mladších dětí, které hru hrají. Údajně také dochází k šikaně i ve školách, kdy se děti posmívají jiným buď za to, že hru nehrají nebo kvůli skinům a úpravám, které nevlastní. 

Samozřejmě to není nejhorší urážka na světě ale rozhodně to není pěkné označení pro někoho, kdo si nemůže dovolit koupit skin nebo ho kupovat prostě nechce. Dokonce tento problém dospěl do takového stádia, že někteří hráči prosí Epic Games, aby na začátku nové sezony uspořádali “Default day”, kdy všichni budou muset hrát bez kosmetických úprav či skinů a tak si na den budou všichni rovni.

nvidia

Co si o této problematice myslíte vy? Je to opravdu takový problém a měli by vývojáři z Epic Games zasáhnout nebo jde o problém, který se jich netýká?