Přejít k hlavnímu obsahu

Detaily ze hry League of Legends: Wild Rift. Dočkáme se úprav šampionů!

19. 3. 2020 | 18:34 League of Legends
Dlouho očekávané detaily z plánované hry League of Legends: Wild Rift jsou po pořádně dlouhé době tady. Vedoucí designér se v oficiálním videu konečně rozpovídal o podrobnějších informacích z prostředí nadcházející hry pro mobilní zařízení a konzole.
Wild Rift update
Wild Rift update

Studio Riot Games se konečně rozhoupalo a skrze video nesoucí název "Vývojářský deníček" se s námi dělí o nové informace z plánované mobilní hry. Největší výzvou, a tedy i cílem celého týmu, bylo zajištění skvělého pocitu ze hry a správného fungování všech hrdinů přenesených do této nové verze oblíbené MOBA pecky. Někteří šampioni nejsou zkrátka tolik kompatibilní s ovládáním pomocí dvou páček, tudíž se celý seznam hrdinů, a jejich setů schopností, musel předělat, aby v nové verzi hry působili výrazně lépe.

Jako příklad si můžeme vzít základní schopnost šampionů jako je Annie a její Disintegrate, nebo Miss Fortune s Double Upem. Obě schopnosti jsou v počítačové verzi hry situované na klávesu Q a dají se použít pouhým zmáčknutím klávesy, a to bez jakéhokoliv míření. V nové mobilní verzi budou schopnosti lehce upravené a stanou se z nich skill shoty, tudíž žádné mačkání bez přemýšlení, ale musíte řádně zamířit.

Podobnou proměnou si prošli někteří šampioni, kteří mají pár svých schopností pasivně. To znamená, že i Vayne a její Silver bolts si projdou lehkou úpravou a tato schopnost s sebou nyní částečně ponese aktivní složku. Těmito změnami ovšem neprojdou všichni šampioni. Vedoucí designér Wild Riftu, Brian "Feralpony" Feeney, tvrdí, že ne vždy je to potřeba. Například šampioni jako Nami, Orianna a Ziggs budou prakticky beze změny a nebude vůbec znát nějaký rozdíl od jejich počítačových protějšků.

Kromě fádního upravování některých schopností, aby zapadaly do konceptu mobilní hry, se ovšem také setkáme i s poutavějšími změnami. V aktualizaci z letošního března jsme mohli vidět, že mobilní verze čarodějky Lux bude mít, narozdíl od své počítačové předlohy, ultimátku s globálním dosahem. Podobnou úpravu jsme také mohli sledovat v prvotním traileru na Wild Rift, kde Ashe po použití svého R, Crystal Arrow, může ovládat trajektorii vystřeleného šípu a zatáčet s ním.

Stále však neznáme datum plánovaného vydání hry, proto vás Feralpony zároveň urguje, abyste zatím nestahovali nic, co je nějakým způsobem se hrou spojováno. Všechny tyto aplikace jsou neoficiální a akorát si do vašeho zařízení nanesete nějaký nebezpečný malware.