Přejít k hlavnímu obsahu

Dignitas i přes problémy s financemi posílí Froggen, Aphromoo a Grig

4. 12. 2019 | 16:08 League of Legends
O Dignitas se před nedávnem začalo ve velkém mluvit kvůli nové dvouleté smlouvě toplanera Huniho, ale poté bylo dlouho ticho. Nyní se konečně situace začíná vyjasňovat a do týmu pravděpodobně zamíří Froggen, Aphromoo a Grig.
Aphromoo
Aphromoo

Huniho obří smlouva, která mu za 2 roky vynese 2,3 milionu dolar vyvolala velký rozruch, jelikož se díky tomu stal nejplacenějším hráčem celé LCS. I proto ale další hráči, které Dignitas oslovovali, očekávali vysoké platy a měli vysoké nároky. I proto se Dignitas rozhodli prodat supporta Vulcana do Cloud9 za více než 1 milion dolarů a nakonec získali dva věhlasné veterány: Froggena s Aphromooem. S informací přišly věrohodné zdroje ESPN, které se mýlí jen v ojedinělých případech, zbytek týmu budou tvořit Grig v jungli a na pozici AD Carry Američan Johnsun, kterého už oznámila samotná organizace.

Johnsun si v LCS zahraje vůbec poprvé. Dosud se objevil pouze v sestavě TSM Academy, když obsadil loni v létě 4. místo v academy lize. Grig, který spolu s ním přichází z TSM, působil v hlavní sestavě TSM poměrně dlouho, ale poté přišly zdravotní problémy, které ho trochu zbrzdily. Grig byl vždy označován spíše za support junglera, který pomáhá vyniknout svým carry spoluhráčům. Aphromoo nezažil letos zrovna nejlepší sezonu a s 100 Thieves obsadil 10. a 8. místo. Jako úspěšnou sezonu nebude 2019 hodnotit ani Froggen, který s GGS sice na jaře postoupil do play-off, ale v létě obsadil až 7. místo a Worlds se tedy nepřiblížil. 

Základní sestava Dignitas pro rok 2020:

 Jižní Korea Heo "Huni" Seung-hoon
 Spojené státy americké Jonathan "Grig" Armao (nepotvrzeno)
 Dánsko Henrik "Froggen" Hansen (nepotvrzeno)
 Kanada Johnson "Johnsun" Nguyen 
 Spojené státy americké Zaqueri "aphromoo" Black (nepotvrzeno)

Štítky: lcs, Dignitas, TSM