Přejít k hlavnímu obsahu

Dluží Epic Games ochranu streamerům?

15. 5. 2019 | 11:33 Fortnite
Streamer Tyler “Ninja” Blevins nedávno započal diskusi mezi streamery populární hry Fortnite ohledně ochrany proti stream sniperům, kterou jim, podle něj, tvůrci hry Fortnite - Epic Games dluží.
fortnite
fortnite

Ninja hrál Fortnite společně se svými přáteli Timem “TimTheTatman” Betarem, Benem “DrLupo” Lupem a Chance “MoNsTcR” Duncmanem, když započali diskusi na toto téma.Podle populárního streamera tito hráči nebudou nikdy potrestáni, pokud streameři sami nekontaktují Epic Game a to je podle něj špatně. 

Přestože se jeho přátelé několikrát pokusili změnit téma, Ninja se k němu vždy vrátil a trval na pokračování konverzace. “Zaprvé, myslíte si, že by mělo být na nás postarat se o to, aby stream snipeři dostávali ban?” zeptal se Ninja, načež mu jeho přátelé odpověděli, že toto není jejich odpovědnost. 
 

Po dalším rozhovoru TimTheTatman připomněl jeden případ z minulosti, kdy ve hře Overwatch dostal stream sniper ban za svoje chování. Jde o případ z roku 2017, kdy se jeden hráč opakovaně dopouštěl stream snipování a griefování, společnost Blizzard, která vytvořila hru Overwatch, mu poté udělila ban na základě obsáhlého Reddit příspěvku, který i sám TimTheTatman komentoval v době, kdy byl aktuální. 

Ninja poté vyřknul poměrně kontroverzní názor. “Myslím si, že Fortnite dluží ochranu streamerům a tvůrcům obsahu, během toho, co jejich hru ukazujeme milionům diváků.” Jeho spoluhráči však úplně nesouhlasili se slovem “dluží,” i přesto si však Ninja si však za tímto označením pevně stál. DrLupo se k jeho názoru vyjádřil takto: “Jakožto tvůrci obsahu - streameři, kteří vysílají hru prakticky s nulovým zpožděním, se prostě stane, že se setkáme se stream snipery, je to součást práce!” poté pokračoval “Epic Games nám nic nedluží, Fortnite by se stal populární s námi nebo i bez nás.” 

NVIDIA

DrLupo poté použil přirovnání se stand-up komiky, na to však Ninja rychle zareagoval s argumentem, že stand-up komik může mít ochranku, která vyvede člověka, který se nechová tak, jak má. Ninja také podotkl, že streamer musí projít více kroky pro eliminování nežádoucích osob, než stand-up komik. 

DrLupo na to reagoval svým názorem na stream snipery. Pro něj tito lidé nejsou problém, neboť někdy bývají hloupí a tak mu pomáhají vytvořit zábavný obsah pro jeho stream, s tímto však Ninja nesouhlasil. Hlavní důvod jejich odlišného pohledu na tuto problematiku je nejspíše jejich herní styl, který se velmi liší a to především tak, že DrLupo je spíše zábavný streamer a Ninja je spíše kompetitivní hráč, tudíž DrLupo nemůže být natolik negativně ovlivněn někým, jako je stream sniper narozdíl od Ninji. 
 

Společně nakonec přišli na možné řešení tohoto problému a to monitorování hráčů, kteří se opakovaně připojují do lobby se streamery a poté prošetření jejich jednání a zjištění, zda jde opravdu o stream snipera. V případě, že tomu tak bude, chtějí zamezit opakovanému připojení do hry se streamery. Tímto se jejich konverzace uzavřela, jde však určitě o téma, které je v posledních letech společně s nárůstem battle royale streamerů stále více důležité a rozhodně jde o něco, na čem by mohli v Epic Games zapracovat.

A co si myslíte vy? Jde o součást práce, se kterou se musí každý streamer vyrovnat? Nebo je to opravdu čin hodný banování či jiného trestu?
 

Štítky: epic games