Přejít k hlavnímu obsahu

Dnes je to přesně 18 let, kdy NiP vyhráli vůbec první Counter-Strike turnaj označený jako Major

10. 12. 2019 | 15:32 Counter-Strike 2
Slavná historie CS se datuje do let, kdy spousta dnešních čtenářů našeho webu byla sotva na světě. V roce 2000 se zrodila legenda jménem Ninjas in Pyjamas, o rok později se pak odehrál první turnaj, který se dal označit za první skutečný Major event.
Ninjas in Pyjamas
Ninjas in Pyjamas

HeatoN a Ninjas in Pyjamas, to je neodmyslitelné spojení ještě v tomhle století. Právě HeatoN byl tím, kdo tuto legendární značku před 19 lety založil. V čele švédské sestavy byl spolu s Pottim, o kterém se dá rovněž hovořit jako o jedné z největších ikon historie švédské Counter-Strike scény. Oním prvním Majorem byl turnaj ze série CPL, která patřila k vrcholům tehdejšího progamingu. Jeho zimní edice CPL Winter měla prize pool dokonce 150 tisíc dolarů, což s odstupem času zní pořád excelentně a ani mezi dnešními turnaji by se neztratil.

Turnaje v Dallasu se zúčastnilo 32 týmů z celého světa a NiP v čele s HeatoNem a Pottim byli jedním z nich. Postoupit do finále dokázali spolu s americkým týmem Xtreme 3. V jeho řadách se nachází další i dnes relativně známá jména, KSharp a Rambo. Proč o CPL Winter píšeme a tuto událost připomínáme? Dnes je to přesně 18 let, kdy se odehrál tento finálový duel mezi dvěma zmíněnými týmy. Nešlo sice o první a jediný velký turnaj, ale o první, který by se dal označit za nepřímého předchůdce dnešních Majorů.

K titulu se dokázali prostřílet Švédové, kteří tím naplno projevili své kvality a svým způsobem se stali prvním nezapomenutelným pojmem. Ve finále si s X3 poradili na dvou mapách, v té době se mohl dvakrát hrát Nuke a dnes už nevídaně se hrálo do 13 vítězných bodů. Tento historický zápas si můžete připomenout v záznamu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.