Přejít k hlavnímu obsahu

Do hlavní části IEM Katowice míří mouz nebo Liquid, končí naopak fnatic či Complexity

18. 2. 2021 | 08:00 Counter-Strike 2
Legendární turnaj IEM Katowice má za sebou svou první část, kde se rozhodovalo o postupujících do hlavní fáze. Udála se řada překvapení, pojďme si tedy říct, kdo se již ve čtvrtek postaví osmi nasazeným celkům.
ktw
ktw

V první fázi IEM Katowice, nazvané play-in, se představilo hned šestnáct týmů, které se potkaly o možnost postupu mezi nejlepší šestnáctku. Nechyběly například celky jako mousesports, Complexity, BIG nebo fnatic, ale své štěstí vyzkoušela i řada underdogů jako Wisla Krakow, TeamOne nebo Renegades.

Bez jediné prohry se do hlavního turnaje probojovala čtveřice týmů Liquid, Ninjas in Pyjamas, a pro některé trochu překvapivě i Gambit a Spirit. Právě poslední jmenovaný si navíc suverénně poradil s favorizovaným celkem BIG a ukázal, že s ním bude potřeba počítat. V nové sestavě se zatím perfektně ukazují NiP, kteří si poradili Complexity a Virtus.pro a postup je neminul. I přes potíže zvládli postoupit i Liquid, kteří odehráli dvě velmi těsná utkání. A jednoduchou cestu za postupem neměli ani Gambit, kteří ve druhém zápase porazili mousesports.

Ostatní týmy si svůj postup musely vybojovat v loser bracketu. Tam došlo k jednomu velkému překvapení, a to když si MIBR bez větších potíží poradili s fnatic. Brazilský tým však nakonec nestačil na BIG a postup jim těsně unikl. Ostrý souboj o postup čekal fanoušky v utkání mousesports vs Complexity. I když to vypadalo, že frozenův celek bude tahat za kratší konec lana, nakonec se Mouz vzpamatovali a došli si k jasnému vítězství. To se nedá říct o OG, kteří pořádně zdramatizovali utkání s Cloud9, když v poslední mapě ztratili vedení 12:3. Svěřenci aleksib však nakonec chytli druhý dech a stali se dalším týmem, který postoupil. Poslední postupové místo tak připadlo ruským Virtus.pro, kteří si podle očekávání poradili s Renegades.

Hned ve čtvrtek nás však čekají úvodní utkání skupinové fáze IEM Katowice, kde uvidíme spoustu skvělých utkání. Liquid již potřetí za jediný týden narazí na FaZe, proti kterým se jim zatím vůbec nedaří. Těšit se můžeme ale také na utkání mezi mousesports a Astralis nebo na východní derby mezi Virtus.pro a NAVI

Kompletní rozpis úvodních zápasů skupinové fáze IEM Katowice najdete v našem zápasovníku, kde také naleznete výsledky Play-in fáze IEM Katowice.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.