Přejít k hlavnímu obsahu

Do semifinále Hitpoint Masters postupují Inside Games a Cyber Gaming

16. 3. 2020 | 11:56 League of Legends
V rámci nedělního vysílání si čtveřice týmů zahrála o postup do semifinále, kde již čekaly CZC.eSuba a Team Sampi. Postup si nakonec vybojovali Cyber Gaming a Inside Games.
Hitpoint Masters 2020
Hitpoint Masters 2020

UPDATE: Obě dvě BO5 série skončili nakonec poměrně jednoznačně 3:0. V první sérii si poradili Inside Games s RAMS a cenu za nejlepšího hráče zápasu si opět odnesl midař Lachtan, který vyhrál divácké hlasování daleko před Kocourkem a BadPiem. I přesto, že všechny hry byly poměrně dlouhé, Inside Games ukázali lepší týmovou souhru a neztratili ani mapu. Druhému utkání dominoval navrátilec na scénu, Lukáš "PiOk" Lorinc, který své kyborgy dokázal dotáhnout k jednoznačnému vítězství 3:0. 

Oba zápasy prvního kola play-off se odehrají stylem BO5, takže se můžemem těšit na velku porci zápasů. V prvním utkání čeká diváky utkání mezi Inside Games, kteří skončili na 3. místě základní části, proti celku RAMS, kteří do této fáze proklouzli ze šesté příčky. Favoritem bude zcela logicky tým Inside Games, který ukázal celou řadu solidních týmových výkonů korunovaný výhrou nad CZC.eSubou. Klíčovými hráči by měli být BadPie s Kocourkem, kteří v několika málo hrách individuálně zaostávali. Pokud se ale vyvarují nevynuceným chybám, mohou IG s klidem vyhrát i 3:0. Stabilní dvojicí jsou carry hráči Lachtan a Drop a zejména na midaře Lachtana si budou muset RAMS dát velký pozor, protože si svými výkony v posledních týdnech zasloužil chválu jak od diváků, tak i soupeřů a komentátorů.

Inside Gameslogo std.pngInside Games

3-0RAMSRAMSlogo std.png
 Slovensko BadPieTopBobiistaa  Česká republika
 Česká republika KocourekJungleJellou  Česká republika
 Česká republika LachtanMidShiage  Česká republika
 Nizozemsko DropAD CarryMauss  Slovensko
 Portugalsko MafraSupportAnnyeong  Česká republika

RAMS svou kůži rozhodně nebudou chtít nechat lacino, jelikož v posledních týdnech nepodávali vůbec špatné výkony a před play-off ještě tým posílil někdejší midař Brute - Josef "Shiage" Číko. V průběhu splitu byl v podstatě neustále vyzdvihován toplaner Bobistaa, na nějž se tým bude chtít spoléhat i v play-off. Zlepšené týmové výkony RAMS podpořené shotcallingem z dílny Annyeonga, přislibují o dost napínavější sérii, než se na první pohled může zdát.

V druhém zápase se utkají papírově vyrovnanější celky - Flayn Esports a Cyber Gaming, které od sebe v rámci tabulky skončili o jediný bod. Sestavu Cyber Gaming před play-off posílil střelec PiOk, který spojí síly s bývalým spoluhráčem z eSuby - Wondrem. Právě na spolupráci téhle slovenské dvojice se budou Cyber Gaming chtít spoléhat, ale jejich sokové z Flayn budou jistě velmi těžkými protivníky. 

Flayn eSportslogo std.pngFlayn Esports

0-3Cyber GamingCyber Gaminglogo std.png
 Česká republika VlkTopWondro  Slovensko
 Česká republika DalijesJungleLylajn  Slovensko
 Slovensko ShyMidProker  Česká republika
 Polsko wilqAD CarryPiOk  Slovensko
 Francie HONORSupportPitress  Česká republika

Zejména polský střelec wilq podával v rámci ligy velmi slušné výkony a ve slušné části zápasů byl jasně nejlepším hráčem svého týmu. Flayn Esports by měli být údajně na zápas lépe připraveni, jelikož tréninkům věnovali o dost více času než kyborgové. Na druhou stranu dobře víme, že není radno podceňovat Wondrův play-off buff, který vloni dominoval jak s AS Trenčín, tak i s eSubou.

League of Legends