Přejít k hlavnímu obsahu

Dočkáme se kosmetických doplňků? Odpovědi na téma skinů, lootboxů a battle passů

5. 3. 2020 | 17:19 VALORANT
Valorant se nám už představil v celé své kráse a my nedočkavě čekáme na jeho betu, abychom se do hry mohli úplně ponořit. Zatímco novou pecku netrpělivě vyhlížíme, snažili jsme se pro vás, během několik posledních dnů, sehnat co nejvíce informací o tomto novém projektu. Co jsme však zatím nezmínili, a co hráče určitě zajímá, je otázka skinů a dalších kosmetických či vizuálních doplňků.
Valorant
Valorant

Jak již víme, Valorat bude, stejně tak jako všechny současné hry z dílny Riot Games, naprosto free-to-play záležitostí. Jak to ale bude se skiny? Můžeme si vůbec nějaké pořídit? Hra jako taková se vzhledově dost podobá Overwatchi, zatímco gameplay je bližší hrám jako Counter-Strike nebo Rainbow Six, což v nás ve všech případech evokuje myšlenku skinů, a to ať už zbraní, či samotných agentů.

Dalším faktorem je, že free-to-play hry v současné době prakticky zaručují, že budou také mít placené skiny, které slouží jako velká část příjmů a také napomáhají financovat stránky hry pro kompetitivní i příležitostné hráče. Valorant je však podle aktuálních informací unikátní ve svém výběru, kam soustředil svou pozornost týkající se skinů. Narozdíl od her jako League of Legends nebo Overwatch, kde jsou nejoblíbenějším aspektem skiny na šampiony, se Riot rozhodl, že ve Valorantu nám tuto možnost poskytne pouze u zbraní. Tento model se nejvíce podobá tomu, který byl donedávna v CS:GO, ale i zde se nyní zvedla obrovská vlna nevole právě kvůli přidání skinů postav.

Valorant bude ale hra postavená graficky úplně někde jinde než Counter-Strike, tudíž bychom se po podobném přidání nemuseli setkat ani s odporem fanoušků, ani s problémy přímo v gameplayi. Důležité je zmínit, že úplně všichni agenti ve hře, ač nám jejich vzhled může napovídat něco jiného, budou mít naprosto totožné hitboxy a ne, jak je tomu v jiných hrách – ano, na vás se díváme, Gibraltare a Pathfindere. Tento prvek by mohl hrát významnou roli do budoucna, kdyby chtěli přidávat i skiny na agenty.

Zatím se neví, co vývojáře k tomu rozhodnutí vedlo, ale podle spekulací by mohlo jít o stejný případ jako v CS:GO. Sice je zábavné získávat a odemykat barevné a výrazné skiny, ale zároveň je to zbytečným narušitelem, což by mohlo negativně ovlivňit průběh a balancování hry. Když to srovnáme s dalšími hrami, které obsahují stovky skinů, občas se ocitáme v situacích, že ani nevíme, který hrdina proti nám zrovna stojí, natož abychom rozeznali jeho přebarvená a jinak upravená kouzla. Na druhou stranu, výkonná producentka Valorantu, Anna Donlon, se zmínila, že skiny na zbraně bude možné dále vylepšovat a celá hra bude oplývat úplně novými postupovými systémy, takže je určitě na co se těšit.

Valorant Alpha

Další důležitou zprávou je, že Valorant naprosto odmítá, stejně jako stále více herních studií, myšlenku lootboxů a náhodného odemykání skinů. Pokud zatoužíte po některém skinu z širokého arzenálu zbraní, nezbude vám nic jiného, než si jej pořídit přímo z obchodu. V čem však Valorant nebude vybočovat z řady, je populární myšlenka season passů. I tato taktická střílečka se přiklání k oblíbenému způsobu, jak nás, hráče, přimět do hry nějakou tu korunu vrazit. Podrobné informace o tomto systému ještě nevíme, ale samozřejmě se jedná o způsob, jak si hraním odemknout unikátní skiny a další kosmetické doplňky – ano, ve hře se nakonec neobjeví pouze skiny zbraní, ale pravděpodobně i spreje a přívěsky na zbraně po vzoru her jako Overwatch a Rainbow Six.

Když už jsme u kosmetické a vizuální stránky hry, za zmínku stojí i plány a způsoby, jak se ve hře objeví příběh a vlastně pozadí celého dění. Vývojáři dali na vědomí, že se nehodlají upínat jenom na jednu možnost, ale chtějí být kreativní, takže se o minulosti a dalších aspektech Valorantu dozvíme hned z několika zdrojů, a to ať z dialogů, měnícího se vzhledu agentů a prostředí map, tak i z dalších mediálních projektů zahrnující krátké animované příběhy. Z předchozích kinematografických počinů, které nám Riot předvedl, už zaručeně víme, že se můžeme těšit na kvalitní práci a výbornou podívanou!