Přejít k hlavnímu obsahu

Dojmy z hraní Fear the Wolves

8. 8. 2018 | 19:16 Všechny hry
Jak jsme slíbili, tak činíme a přinášíme vám dojmy z hraní bety Fear the Wolves, nového nadějného titulu na poli battle royale her. Je o co stát? To si řekneme v tomto článku.
Výchozí obrázek

Jak jsme slíbili, tak činíme a přinášíme vám dojmy z hraní bety Fear the Wolves, nového nadějného titulu na poli battle royale her. Je o co stát? To si řekneme v tomto článku.

Začnu tím, čeho si na hře všimnete vždy jako prvního a to grafiky. Grafika celé hry je hezky laděná do prostředí ukrajinského Černobylu a navozuje tu správnou tísnivou atmosféru. O něco horší je to bohužel s kvalitou textur, kde mají vývojáři ještě rezervy. To je ovšem spíše než nedbalostí vývojařů způsobeno tím, že se věnovali důležitějším věcem a tak se v blízké době určitě dočkáme i vylepšení kvality grafiky - přeci jenom se jedná o betu, že?

S grafikou a celkovým zážitkem ze hry velmi úzce souvisí ozvučení a to se vývojářům povedlo na jedničku. Díky ozvučení je atmosféra ještě o jeden level výš a vy se tak můžete naplno ponořit do krásného a ponurého černobylského prostředí. I když jako ne příliš velkého fanouška hororů a strašidelných filmů mě z toho někdy až mrazilo.

Další věc, která vás určitě bude zajímat a je možná i nejdůležitější je samotný gameplay. A to je věc, která se vývojářům doopravdy povedla. Náhodně umístěné zóny hru skvěle obzvlášťnují a dodávají nový taktický prvek. To stejné platí i pro zóny s radiací a ukončení hry. Nestačí již jen klasicky zabít všechny vaše protivníky, ale musíte se evakuovat pomocí vrtulníku, přičemž evakuovat se trvá nějakou dobu po kterou jste zranitelní, takže se jedná o další taktický prvek se kterým musíte počítat. Dalším herním prvkem a možná tím nejdůležitějším jsou zbraně a ty se povedly na jedničku. Zpětný ráz zbraní je ztvárněn naprosto realisticky a perfektní zvládnutí střelby vyžaduje hodně tréninku, což oceňuji.

Nebyl by to ale dojem ze hry, kdybych nenapsal nic o technickém stavu hry. Ten je zatím lehce nedoladěný, kdy se občas stane, že padají FPS, popřípadě hra crashne. Tyto chyby ale nejsou zase tak časté a většinu času hra běží hezky plynule.

Abych to shrnul, Fear the Wolves je velice zajímavá hra, které si zaslouží alespoň šanci a jsem moc rád, že jsem si jí mohl zahrát. Chtěli byste si ji také vyzkoušet a zároveň sledovat její vývoj? Není nic jednoduššího než odebírat facebookovou stránku Fear The Wolves CZ/SK. A nakonec prozradíme, že další beta test probíhá od tohoto pátku od 11:00 až do 13.8.

Štítky: Battle Royale