Přejít k hlavnímu obsahu

Donald Trump přišel o sociální sítě a lidé místo něj vyhledávají známého streamera Trumpa

13. 1. 2021 | 12:35 Twitch.tv
Streamer s přezdívkou Trump se dočkal velkého přívalu followerů na Twitteru kvůli tomu, že si ho lidé pletli s americkým prezidentem, o němž bylo v posledních dnech hodně slyšet.
Jeffrey Shih
Jeffrey Shih

Prezidentův účet na Twitchi byl odstraněn, dočasně pozastavena byla také jeho aktivita na Facebooku, Instagramu a Twitteru. Mnoho Trumpových podpůrců tak hledá nějaký účet, kde by o něm mohli slyšet, proto se stávají followery u účtů, které mají s Trumpem něco do činění. Na to „doplatil“ i bývalý esportový hráč.

Bývalý turnajový hráč v Hearthstone a StarCraftu 2, Jeffrey „Trump“ Shih, obdržel po útoku na Kapitol ve Washingtonu příval nových followerů. Důvod byl prostý, jeho přezdívka. Rozhodl se být férový a nové sledující na jejich chybu upozornit, a tak napsal: „Právě teď dostávám hodně followerů. Nemusím být ten, koho chcete sledovat. Hledáte bývalého prezidenta, ne hráče Hearthstone.“ Odlivu nabitých sledujících se však nedočkal.

Někteří fanoušci uvažovali nad tím, proč by si Jeffrey vybral takovou přezdívku. Na svém profilu na Twitchi tuto otázku zodpovídá: „Je to krátké a silné jméno. Mým záměrem bylo hlavně použít slovesný tvar: „trump“ – vyniknout; překonat; předčit. Považuji to za velkou smůlu a náhodu, že prezidentský úřad získal Donald Trump.“ Nutno však dodat, že v minulosti zmínil také to, že jej ovlivnila postava Donalda Trumpa v TV show The Apprentice. Bylo to však dávno před tím, než vůbec americký businessman uvažoval o kandidatuře na prezidenta.

Tento jedinečný fenomén nárůstu followerů se očividně ale týká pouze Jeffreyho. Podle statistik od Social Blade jiní známí lidé se jménem Trump, jako jsou rapper Tone Trump, politická vědkyně Kris-Stella Trump nebo dokumentaristka Maxine Trump, spíše zaznamenali pokles sledujících po událostech ve Washingtonu.

Štítky: Donald Trump, Trump