Přejít k hlavnímu obsahu

Dorazil update 12.20. Co je nového?

17. 3. 2020 | 23:04 Fortnite
Dnes dopoledne Epic Games vydali již druhý update této sezóny a je nabitý novinkami. Fortnite komunitu asi nejvíce zaujalo dlouho omílané přidání helikoptér do hry jako dopravních prostředků. Další skvělou novinkou je spuštění Spy Games, na které se jistě těšili všichni, kdo se alespoň jednou podívali do počítače na základně v lobby.
Fortnite Chopppa
Fortnite Chopppa

Již od začátku druhé sezóny v kapitole 2 bylo všem jasné, že ostrov je připraven na příchod nového létajícího prostředku - helikoptér. Spousta hráčů již má zkušenosti s letadly ze sedmé sezóny, se kterými to, jak všichni dobře víme, moc dobře nedopadlo. Dalším skvělým příkladem je Quadcrasher, který ale, stejně jako letadla, ve hře moc dlouho nevydržel. Po několikatýdenních spekulacích je konečně potvrzené, že vrtulníky budou mít své místo ve Fortnite. Jestli to byl dobrý tah, nebo ne, rozhodne až komunita.

Fortnite Choppa

Není žádné překvapení, že přidání vrtulníků je hlavní znak dnešního updatu. Nová sezóna odhalila helikoptéry už v traileru a hráči se na tento dopravní prostředek těšili asi nejvíce ze všech věcí, které vývojáři měli teoreticky přidat, protože díky heliportům v lokacích jako je The Grotto nebo The Agency věděli, že se tak opravdu stane a vrtulníky spatří světlo světa. Nyní mají tedy až 4 hráči možnost nejen sledovat mapu Fortnite z výšky, ale také bude snazší dostat se do zóny. Choppa je nyní dostupná pouze v základních módech a do arén se snad ještě dlouho nepodívá.

V dnešním updatu jsme se také konečně dočkali Spy Games. Nabídne nám limitovaný mód Operation: Dropzone, kde se dva týmy utkají, aby získaly speciální předmět ukrytý v červeném air dropu. V podstatě vylepšené Team Rumble. Hráči, kteří se tohoto eventu utkají, budou mít možnost využít nový Tech systém, ze kterého plynou jak pro Shadow tým, tak Ghost tým, různé benefity. Společně se Spy Games přišly i unikátní challenge, které v sobě ukrývají 80,000 XP.

Spy Games

Méně důležitou změnou je, že C4 byla nerfnuta společně s grapplerem. Známá výbušnina bude mít nyní prodlevu mezi výbuchy zvýšenou z 0,3s na 0,5s. Grappler obdržel jen pojistku, aby hráči "nespamovali" a nedostali se na místa, kam by se teoreticky dostat neměli a proto je nyní mezi střelami také malá prodleva.
Epic Games poslední dobou ukazují, že jim na této hře záleží a skvěle se o ni starají. Proto je většina komunity spokojená a hráči znovu jen přibývají. Uvidíme, jak tomu bude do budoucna.

Štítky: Fortnite update