Přejít k hlavnímu obsahu

Dosia a mou se loučí s Gambit, namířeno mají do Číny

3. 12. 2019 | 11:00 Counter-Strike 2
Gambit Esports a Dosia, to bylo jedna z nejikoničtějších dvojic ruské, potažmo celé CIS scény. Tohle spojení ale nyní nadobro končí, organizace mu dala spolu s posledním zbývajícím hráčem na svém Twitteru definitivní sbohem.
Dosia
Dosia

Mihail 'Dosia' Stolyarov a Rustem 'mou' Telepov se před dvěma lety staly jedněmi z nejpřekvapivějších šampionů historie majorů, když s Gambit triumfovali v Krakově. Letos na jaře však celá hlavní CS:GO sestava ruské organizace byla posazena na lavičku a všichni hráči umístění na přestupovou listinu. Od té doby zůstali v Gambit pod smlouvu už jen zbylí dva hráči, se kterými se organizace rozloučila nyní. Barvy organizace tak bude i nadále hájit pouze tým, který byl původním "béčkem" a dodnes nese označení Gambit Youngsters.

Jedna z ikonických postav CIS scény i neméně zkušený kazašský sniper mají dle spekulací posledních týdnů namířeno do Číny. V Šanghaji údajně již nějaký čas testují možnou sestavu pro bohatou organizaci OneThree. Definitivní potvrzení konce v Gambit by mohlo znamenat, že by pětice mohla konečně být i kompletní. Dle ruského insidera OverDrive tohle duo doplní čínská trojice DD, captainMo a Lan. Dříve se hovořilo o dvou různých sestavách pod křídly OneThree, to by však touto informací bylo jednoznačně vyvráceno.

OneThree by měli v novém roce působit v tomto složení:

 Čína Hui 'DD' Wu
 Čína Ke 'captainMo' Liu
 Čína Liu 'Lan' Qi
 Rusko Mihail 'Dosia' Stolyarov
 Kazachstán Rustem 'mou' Telepov

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.