Přejít k hlavnímu obsahu

Doublelift končí kariéru! Jak to bude se sestavou TSM?

26. 11. 2020 | 00:25 League of Legends
Legenda severoamerické scény a osminásobný šampion (NA) LCS končí kariéru aktivního hráče. Co bude dělat po kariéře zatím není jisté a stejně tak koluje řada zvěstí i ohledně sestavy TSM pro další rok.
Doublelift
Doublelift

Sedmadvacetiletý střelec se s aktivní kariérou rozhodl skončit příspěvkem na svém Twitteru a bude velmi zajímavé sledovat, jak se jeho situace v TSM s postupem času vyvine. Samotný tým totiž o této zprávě své fanoušky zatím oficiálně neinformoval a zdá se, jakoby Doublelift neodcházel v dobrém. Doublelift započal svou kariéru v roce 2011 v týmu CLG a tváří tohoto týmu zůstal až do roku 2015, kdy nečekaně přestoupil do týmu největších rivalů z Team SoloMid.

Diváci ho rádi sledovali, protože si s nikým nebral servítky a hlavně v prvních letech byl jedním z mála hráčů, kteří si užívali trash talk. Jeho nejúspěšnější období přišlo až v Team Liquid, se kterým vyhrál čtyři tituly v řadě a dokázal se dostat i do finále turnaje Mid-Season Invitational 2019. V posledním půl roce oblékal dres TSM, kde měl stále rok platnou smlouvu, ale dle svých slov ho nyní čeká nová kapitola a všichni jsou velmi zvědaví na to, co má NA legenda za lubem.

Mnozí už jsou zvědaví, jak díru v sestavě TSM zaplní. Aktuálně na soupisce figurují pouze dva hráči a jediným potvrzeným je prozatím nový midlaner PowerofEvil, jenž přišel z FlyQuest. Údajně by v týmu také nadále měl zůstat jungler Spica, ale nad zbytkem sestavy visí velký otazník. Support Biofrost má sice smlouvu až do roku 2022, ale tým by ho zřejmě chtěl nahradit. V posledních týdnech se mluví hlavně o čerstvém finalistovi světového šampionátu SwordArtovi, ale vzhledem k jeho opuštění týmu Suning údajně nemá o nabídky nouze.

Doubleliftovu pozici má s poměrně velkou jistotou zastoupit Lawrence "Lost" Sze Yuy Hui, který poslední split skvěle zapůsobil v týmové akademii. Na toplane se nejreálnější volbou zdá být velmi překvapivě toplaner Huni a pokud by se tento scénář opravdu naplnil, šlo by o další ze série šílených přestupů v roce 2020. Změna na toplane už je však jistá, jelikož Broken Blade oficiálně posílil evropský celek FC Schalke 04 Esports.

Možná soupiska TSM pro rok 2021:

 Jižní Korea Heo "Huni" Seung-hoon (Top)
 Čína Mingyi "Spica" Lu (Jungler)
 Německo Tristan "PowerOfEvil" Schrage (Mid) - POTVRZENO
 Nový Zéland Lawrence "Lost" Sze Yuy Hui (AD Carry)
 Taiwan Hu "SwordArt" Shuo-Chieh (Support)