Přejít k hlavnímu obsahu

Doublelift opravdu míří zpět do TSM. Jak velký problém bude střet zájmů?

23. 4. 2020 | 09:33 League of Legends
Doublelift se opravdu vrací do TSM. Pokud zprávu zveřejní i ESPN a konkrétně Jacob Wolf, bývá to v podstatě na 99 % jistý přestup. S návratem legendárního střelce se ale v oblíbeném týmu vytváří ještě větší střet zájmů. Můžou celý přestup nakonec stopnout Riot Games?
TSM Doublelift
TSM Doublelift

Že pozice kouče může být pro mnohé naplněním dlouhodobého snu? Jak si má ale kouč vybudovat autoritu u hráčů, z nichž je jeden v podstatě jeho šéf, druhý randí s jeho druhou šéfkou a majitel celé organizace už několikrát neúspěšné kouče z týmu vyhodil a tým začal trénovat sám? Ano, takový střet zájmů se nyní v Team SoloMid vytváří. Dle významné esport osobnosti Monte Crista by přestup neměl být ligou vůbec povolen.

Abychom uvedli věc na pravou míru musíme si představit jednotlivé zainteresované osoby. První z nich je midlaner Bjergsen, který nedávno jako součást nového kontraktu s TSM získal podíl v týmu, čímž se z něj stal spolumajitel. Nově přicházející Doublelift je sám o sobě velká osobnost, ale problém nastává hlavně ve chvíli, když se podíváme hlavně do jeho soukromí. Doubleliftovou přítelkyní je totiž Leena Xu, tedy výkonná ředitelka TSM esportové divize. 

Bjergsen and Lena

Aby toho nebylo málo, právě Leena v minulosti udržovala milostný vztah s celkovým majitelem TSM, Reginaldem. Hlavní vlastník a zakladatel Team SoloMid se v předchozích letech několikrát od týmu odloučil, aby mohl řešit pouze business stránku, ale také se v momentech krize několikrát vrátil zpět a převzal roli trenéra. I když to pro TSM reálně žádný problém znamenat nemusí, minimálně to nedává dobrý precedent a kdo ví, jestli LCS celý přestup nakonec schválí. 

Dle informací ESPN měl Doublelift na výběr z více týmů, takže rozhodně nejde říct, že by TSM bylo jeho jedinou možností. Jestli Riot Games do obchodu zasáhne či nikoliv, ukáže až samotný čas. Role trenérů, ale i současných hráčů, je však přinejmenším nezáviděníhodná. 

Možná sestava TSM pro letní split 2020:

 Německo Sergen "Broken Blade" Çelik (Top)
 Spojené státy americké Joshua "Dardoch" Hartnett (Jungle)
 Dánsko Søren "Bjergsen" Bjerg (Mid)
 Spojené státy americké Yiliang "Doublelift" Peng (AD Carry)
 Kanada Vincent "Biofrost" Wang (Support)

Štítky: TSM, Doublelift, lcs