Přejít k hlavnímu obsahu

Doublelift zpátky do TSM? Liquid se chce hvězdného střelce údajně zbavit

17. 4. 2020 | 01:11 League of Legends
Yiliang "Doublelift" Peng je opět velkým předmětem zájmu. Kvůli nevydařenému jarnímu splitu a interním problémům v Team Liquid se jeho chlebodárci snaží Doublelifta vyměnit či prodat a dost možná ho tak uvidíme v jiném dresu již v dalším splitu. Žhavým kandidátem má být Doubleliftův bývalý tým TSM.
Doublelift TSM
Doublelift TSM

S toutou velkou novinou přišel herní novinář Travis Gafford, který je mimo jiné Doubleliftův dobrý přítel. Informace ale údajně získal od více týmů a jeho nepotvrzené novinky se v minulosti už mnohokrát prokázaly pravdivými. Team Liquid se Doublelifta chce zbavit kvůli vysokému platu, jehož výše si v letošní sezóně zatím nezasluhuje. Jeden z nejlepších týmů LCS, Team Liquid, se ale chce Doublelifta zbavit zejména kvůli neshodám v rámci týmu a jeho špatnému chování v tréninku. 

Doublelift se údajně změně týmu nebrání a pokud jsou zvěsti o atmosféře pravdivé, není se ani čemu divit. Team Liquid je podle Gafforda v kontaktu s několika týmy a nyní bude klíčové najít kompromis, který bude vyhovovat všem stranám. Team Liquid nebude totiž chtít hvězdného střelce konkurenci pustit lacino. Zároveň však přestupová částka nemusí být tak vysoká kvůli tomu, že Doubleliftovi smlouva končí už na konci letošního roku. Dalšími důležitými faktory jsou zájem samotného týmu a podmínky kladené hráčem.

Doublelift

Kdo je nejspíš z kola ven?

Vzhledem k týmovým kvalitám a platovým možnostem se dají vyřadit Golden Guardians, kteří sice těsně postoupili do play-off, ale do sestavy by Doublelift pravděpodobně nechtěl. Ani představy ohledně platu by se pravděpodobně neprotly. Podobně to platí i pro Immortals, kteří do play-off nepostoupili a ani soupiska nevypadá nejlépe. V úvahu by neměl přicházet ani FlyQuest, jednak kvůli finančním podmínkám a také proto, že jejich AD Carry, WildTurtle, má poměrně vysoký garantovaný plat a vedení si z něj udělal takového svého "franchising hráče", okolo nějž chtějí dlouhodobě stavět svůj tým. 

Mírnou šanci možná vidí CLG. Nejhorší tým jarního splitu by totiž mohl investovat peníze ušetřené za midaře Crowna, který USA opustil v polovině splitu. Jeden z nejstarších týmů v LCS údajně pokukuje i po Hunim, kterého Dignitas chtějí prodat kvůli vysoké smlouvě. Podepsat v tomto přestupním období Huniho i Doublelifta je ale velmi nepravděpodobné, jelikož CLG není historicky týmem, který by svým hráčům nabízel milionové platy. Naprostým tabu je Doubleliftův přesun do Cloud9, který je na cestě za titulem a nemá jediný důvod měnit sestavu.

Dignitaslogo std.pngDignitas

Jedním z možných destinací pro Doublelifta je tým Dignitas, který by se chtěl zbavit Huniho obřího kontraktu, jelikož aktuálně má vydělávat 2,3 milionu za 2 roky. To z něj totiž dělá nejplacenějšího hráče v LCS. Pokud by se povedlo získat jiného slušného toplanera a ustálit týmové výkony, mohlo by jít o jeden z týmů, o který by Doublelift mohl mít zájem. Froggen, Akaadian i aphromoo určitou kvalitu dokazují dlouhodobě a Doublelift s Aphromooem jsou spolu již dlouho za dobře. Přesto bude důležité, zda se povede prodat Huniho, a i potom Dignitas mohou za svými konkurenty zaostávat.

Současná sestava DIG:

 Jižní Korea Heo "Huni" Seung-hoon (Top)
 Spojené státy americké Matthew "Akaadian" Higginbotham (Jungle)
 Dánsko Henrik "Froggen" Hansen (Mid)
 Kanada Johnson "Johnsun" Nguyen (AD Carry)
 Spojené státy americké Zaqueri "aphromoo" Black (Support)

100 Thieveslogo std.png100 Thieves

100 Thieves je finančně zabezpečený tým, který se sice rozhodl v novém roce trochu snížit výdaje, ale v tomto případě by asi nebyl problém uvolnit na přestup větší finanční obnos. Otázkou je, zda 100 Thieves Doublelifta chtějí, protože Cody Sun patří k nejlepším AD carry v Americe a tým si v jarním splitu nevedl vůbec špatně. Doublelift sám by navíc pravděpodobně upřednostnil jiné možnosti.

Současná sestava 100:

 Jižní Korea Kim "Ssumday" Chan-ho (Top)
 Spojené státy americké William "Meteos" Hartman(Jungle)
 Austrálie Tommy "ry0ma" Le (Mid)
 Kanada Sun "Cody Sun" Li-Yu (AD Carry)
 Spojené státy americké William "Stunt" Chen (Support)

Eglogo std.pngEvil Geniuses

Přestup do EG se jeví jako poměrně reálný krok, jelikož vedení organizace utratilo před splitem z LCS týmů jednoznačně nejvíce. Bang sice kvalitu má, ale zabírá import slot a Doublelift ho v loňské sezóně výrazně zastínil. Díky postupu do TOP 3 v letošním play-off je jasné, že jde o kvalitní a zároveň zabezpečený tým, který by Doublelifta i TL mohl zlákat. Problém může být těžké zbavování se Banga, který také rozhodně nemá nejmenší plat a výměna vzhledem k import pravidlům nepřichází v úvahu.

Současná sestava EG:

 Spojené státy americké Colin "Kumo" Zhao (Top)
 Dánsko Dennis "Svenskeren" Johnsen (Jungle)
 Itálie Daniele "Jiizuke" di Mauro (Mid)
 Jižní Korea Bae "Bang" Jun-sik (AD Carry)
 Kanada Tristan "Zeyzal" Stidam (Support)

Team SoloMidlogo std.pngTeam SoloMid

Team SoloMid je asi nejžhavějším kandidátem, jelikož Doublelift na tým i přes těžký rozchod vzpomíná jen v dobrém a pomoc by mohl i jeho milostný vztah s výkonnou ředitelkou TSM, Leenou Xu. TSM je, co se týče finančních podmínek, údajně průměrným týmem LCS, ale sestava má velký potenciál a Doublelift si souhru s Biofrostem a Bjergsenem vždy chválil. Kobbe by měl pravděpodobně možnost odejít zpět do Evropy, nebo do CLG, kde je místo pro import hráče volné. V TSM by navíc poté bylo volné místo pro cizince, které se bude dost možná hodit pro příští sezónu.

Současná sestava TSM:

 Německo Sergen "Broken Blade" Çelik (Top)
 Spojené státy americké Joshua "Dardoch" Hartnett (Jungle)
 Dánsko Søren "Bjergsen" Bjerg (Mid)
 Dánsko Kasper "Kobbe" Kobberup (AD Carry)
 Kanada Vincent "Biofrost" Wang (Support)

Team Liquidlogo std.pngTeam Liquid

Ve hře je samozřejmě i setrvání v Team Liquid. Jak už bylo řečeno, Liquid nebude chtít posilovat konkurenci za každou cenu, jelikož sám bude mít co dělat, aby v létě zabojoval o místo na světovém šampionátu. Kvůli vysokému Doubleliftově platu by právě finance mohly být rozhodujícím faktorem, jelikož si ho mnoho týmů nebude moc dovolit. Hvězdný americký střelec tak dost možná počká na konec své smlouvy a po skončení sezóny odejde zadarmo. Nikdo také nevidí za týmovou oponu a třeba nakonec s TL zůstane a po úspěšném letním splitu smlouvu prodlouží.

Současná sestava TL:

 Jižní Korea Jung "Impact" Eon-yeong
 Dánsko Mads "Broxah" Brock-Pedersen
 Dánsko Nicolaj "Jensen" Jensen
 Spojené státy americké Yiliang "Doublelift" Peng
 Jižní Korea Jo "CoreJJ" Yong-in