Přejít k hlavnímu obsahu

Dread: Máme tým plný alfasamců. Vikingekrig nás nemají čím překvapit

31. 7. 2020 | 01:45 League of Legends
Jan "Dread" Hrbáč v letním splitu reprezentuje barvy Cyber Gaming a už v neděli čeká jeho tým boj o semifinále proti bývalému týmu Vikingekrig Esports. Jak hodnotí dosavadní split a jak vnímá šance Cyber Gaming v play-off Hitpoint Masters?
Dread
Dread

Cyber Gaming odstartovali split velice dobře a po čtyřech utkáncích měli skóre 4:0. Poté sice přišla série proher a změny v sestavě, ale CG se i tak do play-off poměrně jasně dostali ze čtvrtého místa. V týmu působí dva velcí veteráni česko-slovenské scény: Odstranovac a WorstADC. Druhý jmenovaný přišel do sestavy jako nové AD Carry ve chvíli, když Lipánek nahradil SeMika na pozici junglera.

Dread nedávno oslavil osmnácté narozeniny, ale přesto si už prošel týmy FraternitasFreshsterious, Inside Games, Vikingekrig Esports nebo Team Sampi. Nejúspěšnější split zažil v barvách AS Trenčín, kdy se mu společně s Jejkym a Wondrem povedlo vyhrát Hitpoint LEGENDs #3 na úkor favorizované eSuby, která tehdy v sestavě disponovala litevskou dvojicí Saulius + Optimas. 


Jak obecně hodnotíš výkony CG v základní části?

Úsměv na líci z toho nemám, což ani moji spoluhráči, ale nějak to zvládáme a snad se dostaneme alespoň do nejlepší čtyřky a zabojujeme o EU Masters.

Můžeš popsat, jak vlastně došlo ke změně v sestavě?

Hlavním důvodem bylo, že SeMika už nebavila jungle. Proto jsme se rozhodli pro tuhle změnu. Báli jsme se sice, že bude mít WorstADC po návratu problémy kvůli metě, ale náš golem to zvládá. 

V lize jste snad nejzkušenější soupiska. Je to podle tebe znát a pomáhá vám to k výsledkům?

Zkušeností máme určitě hodně, ale problém vidím v tom, že nám občas trošku schází ruce.

Jak to máte se shotcallingem v týmu? Je ve hře nějaký hlavní hlas? 

Hlavním hlasem je Lipánek, ale samozřejmě se to někdy ve hře změní, protože máme tým plný alfasamců. Samozřejmě se držíme hesla: “Když nevyhrajem, tak prohrajem”.

Vyhrajeme 3:0, Vikingekrig nás nemají čím překvapit.

Jak se ti líbí meta na midlane a co bys případně změnil?

Šampioni mi teď hodně vyhovují, ale přijde mi, že je to linka jen o priu, takže není tak zábavná, jako jsou aktuálně jiné role.

Diváci hodně oceňovali tvoje výkony, zejména tedy na začátku splitu. Jak vnímáš ty svůj individuální skill a jak se řadíš mezi dalšími midaři u nás? 

Dařilo se mi hlavně díky tomu, že ze začátku nikdo nebyl ve formě a já toho využíval. Už dva měsíce si nedávám večerní běh, tak běhám na Riftu. Své výkony v poslední době raději hodnotit nebudu (směje se), ale pořád si myslím, že jsem top 3 mezi midlanery u nás.

Ve čtvrtfinále vás čekají Vikingekrig Esports, se kterými jste v letním splitu dvakrát vyhráli. Podaří se vám to opět i v BO5 formátu? 

Vyhrajeme 3:0, Vikingekrig nás nemají čím překvapit. Maximálně se může stát, že překvapíme my sami sebe.

Dread rozhovor

Hitpoint LEGENDs se bohužel opět zrušily. Mrzí tě, že se v případě postupu neukážete fanouškům ve svitavském kotli?

Ano, určitě mě to mrzí, protože jsem se na LEGENDs hodně těšil. Když jsme jen doma, chybí tam trochu ten hype. 

Máš na závěr nějaký vzkaz pro vaše fanoušky nebo čtenáře PLAYzone?

Díky všem za podporu a střelte mi follow na Twitteru.


Čtvrtfinále Hitpoint Masters #14 vypukne tuto neděli přibližně od 14:30 utkáním SINNERS proti Team Brute a následně se proti sobě střetnou Cyber Gaming proti Vikingekrig Esports.