Přejít k hlavnímu obsahu

Team Secret zvládl pátou hru a je vítězem DreamLeague Majoru

26. 1. 2020 | 22:24 Dota 2
Jdeme do finále, závěrečný den je před námi. Ve hře o titul zbývají poslední tři týmy, nejlepší pozici má Secret, který ovládl finále horního pavouka a bude čekat na vítěze souboje Vici Gaming vs. Evil Geniuses. Souboj o titul je naplánován na 13:30.
DreamLeague Major: Team Secret
DreamLeague Major: Team Secret

UPDATE #6 – neděle 26. ledna

Boj o finále mezi EG a Vici Gaming byl napínavý od začátku do konce. Tři hry a tři skvělé výkony na obou stranách. Arteezyho prokletí třetího místa bylo nakonec zlomeno a EG se poprvé za svou historii podívali do finále Majoru po výsledku 2:1. Finále napínavější být nemohlo, viděli jsme perfektně zahraného Meepa od Nishy, skvělé výkony Ramzese na Doomovi a vše nakonec došlo až do páté hry. Tam se ukázala únava EG a možná i nepřipravenost na strategii soupeře. Secret předvedli nestkutečně čistou hru, až to vypadalo, že hrají proti Tier 4 týmu a získali další trofej do své velké sbírky.

Upper Bracket
  World EG2            
     World EG 0         
  Evropa Nigma 1            
        Čína Vici 0      
  Čína Invictus 1            
     Čína Vici 2         
  Čína Vici 2            
           Evropa Secret 3   
  Evropa Secret 2            
     Evropa Secret2         
  Thajsko Fnatic 1           Evropa Secret 
        Evropa Secret 2      
  Rusko Na´Vi 1            
     Evropa Alliance0     World EG2   
  Evropa Alliance 2            
Lower Bracket
           World EG2     Čína Vici 1 
     Evropa Nigma1             
  Peru Beastcoast 1     Peru Beastcoast0     World EG 2    
     Peru Beastcoast2             
  Brazílie paiN0        Čína Invictus1       
     Čína Invictus2             
  Čína Aster 1     Čína Invictus2        World EG2 
     Čína Aster1             
  Spojené státy americké Chaos0        Evropa Alliance2       
     Thajsko Fnatic1             
  Malajsie Reality Rift 0     Filipíny TNC1     Evropa Alliance0    
     Filipíny TNC2             
  Filipíny TNC1        Evropa Liquid1       
     Rusko Na´Vi0             
  Evropa Liquid 1     Evropa Liquid2          
     Evropa Liquid2             
  Rusko Virtus.Pro 0                
PLAYzone Challenge 2020

UPDATE #5 – sobota 25. ledna

Dva velmi vyrovnané evropské týmy Alliance a Liquid spolu svedly souboj o přežití v turnaji. Alliance sázeli na osvědčenou strategii Gyrocopter+Io, zatímco Liquid věřili ve všech hrách Treant Protectorovi. Alliance se nejen díky o něco lepším draftům podařilo těsně zvítězit 2:1. Poté svedli boj o finále Secret a Vici Gaming, dva nejlépe hrající týmy v turnaji. Secret předvedli dvě perfektní hry a poslali VG do Lower Bracketu. Závěr dne patřil souboji EG a Alliance. Mezi týmy byl už od začátku velký rozdíl, EG nedali soupeřům šanci a s přehledem se posunuli vstříc třetímu místu.

UPDATE #4 – pátek 24. ledna

Den otevřela série mezi Beastcoast a Invictus Gaming. Obrovská snaha peruánců vyhrát byla vidět v každém jejich kroku, ale na čínské oponenty ani jejich houževnatost nestačila, po prohře 0:2 vypadli z turnaje. Poté vyzvali úřadující šampioni TNC evropský mix týmu Liquid. Po dvou vyrovnaných hrách a stavu 1:1 se ve třetí hře ujali Liquid otěží zápasu a vyřadili Filipínce 2:1. K večeru se opět předvedli IG, tentokrát proti americkému celku Evil Geniuses. První hru zcela jednoznačně získali EG, druhou zase Číňané. V rozhodující mapě EG vyzráli na Anti-mage a ukončili hru dříve, než jim mohl způsobit větší problémy. Je nutné zvýraznit skvělé výkony Abeda, díky němuž EG zvládli vyřadit IG 2:1.

UPDATE #3 – čtvrtek 23. ledna

Tentokráte se začalo tam, kde se dříve skončilo, pokračovaly zápasy v LB. Bitva mezi Fnatic a TNC, nejlepšími týmy SEA regionu, opravdu stála za to. Vítězství 2:1 úřadujících šampionů z čínského Majoru nebylo zadarmo. V sérii Liquid - Na´Vi jsme se konečně dočkali dlouhé hry a tedy tier 5 předmětů. V obou hrách zvolili vítězové velmi podobnou kombinaci hrdinů a vyplatilo se jim to. Liquid poslali Na´Vi domů. Boj o zaručené třetí místo svedli EG a Vici Gaming. Čínští favorité si sérii s přehledem pohlídali a poslali EG do LB stejně jako na posledním Majoru. Poslední série byla stejně jednostranná, jako ta předchozí. Secret zničili Alliance ve dvou rychlých hrách a postaví se tak VG v boji o finále.

UPDATE #2 – středa 22. ledna

V Upper Bracketu na sebe narazily týmy Fnatic a Secret a ve velmi napínavé sérii bojovaly o jisté šesté místo. Evropskému celku trvalo skoro tři hodiny zdolat soupeře 2:1. Poté se potkaly dva nejslabší týmy ve skupině vítězů, Alliance a Na´Vi. Tyto hry měly přibližně poloviční trvání, než ty z předchozí série, rovněž jsme se však dočkali rozhodující třetí mapy, která vyšla lépe týmu Alliance. Pokud jste čekali klasickou jízdu LB od Kurokyho a jeho kamarádů, byli jste určitě zklamání jejich prohrou s outsidery z Beastcoast 1:2. Hrací den uzavřel souboj Číňanů z Invictus Gaming a týmu Aster o záchranu v turnaji. IG se lépe poprali s výběrem hrdinů ve třetí hře a vítězství tak bylo právem jejich.

UPDATE #1 – úterý 21. ledna

Již první zápas play-off byl extrémně výživný. Nigma v první hře neskutečně přejeli EG a vypadalo to na propadák amerického týmu. Arteezy a jeho kumpáni však sebrali odvahu a ve dvou těsných hrách evropský mix porazili a poslali je do LB. Souboj čínských týmu IG a VG těsně zvládl druhý jmenovaný celek, který se ve čtvrtek postaví EG. V Lower Bracketu v BO1 sériích uspěli Beastcoast, Aster, TNC a Liquid. Zachránili se tak před poslední příčkou díky porážce Pain Gaming, Chaos EC, Reality Rift, a Virtus.Pro.

Skupinová fáze

Největším překvapením skupinové fáze je rozhodně propadák filipínských mistrů čínského Majoru. Nedokázali vyhrát ani jednu sérii, a tak je uvidíme v Lower Bracketu. Poslední dobou se opravdu trápí, v dnešní době se to už však nedá shodit na "nový" patch. Dalších zajímavých výsledků jsme se dočkali ve skupinách C a D, kde zvítězili Invictus Gaming, respektive Na´Vi.

Skupiny
Skupiny