Přejít k hlavnímu obsahu

Dubnový update je venku, do hry přichází nová karta i herní módy

16. 4. 2019 | 18:49 Clash Royale
Nový update je venku a tentokrát toho přinesl opravdu hodně. Změněn byl systém odměňování za hraní ladderu a přichází i o nová karta a další herní módy!
Clash Royale
Clash Royale

I třetí rok po vydání má Clash Royale stále obří a aktivní komunitu a důvod je jasný. Do hry prakticky neustále přichází zajímavé změny, které zajišťují, že vás hra nezačne nudit. Zatímco většinou jde jen o menší úpravy, především nerfy a buffy některých silných, či naopak prakticky nepoužitelných karet, jednou za čas přiletí i velký update a přesně jeden takový hru zasáhl tento týden. Tím hlavním, co dubnová aktualizace upravuje, je ladder. Jeho pověst se Supercell snaží vylepšit přidáním Trophy Road.

Tento nový systém odměn nabídne hráčům po dosažení určitého počtu trofejí zajímavý dárek, jako jsou karty či goldy a čím výše se na ladderu nacházíte, tím lepší budou i blížící se odměny. Do 4 000 trofejí je každou cenu možno získat jen jednou, nad touto hranicí se ale budou po konci každé sezóny resetovat nejen vaše trofeje, ale i právě odměny, získat je tedy budete moci každý měsíc znovu a znovu! Trophy Road zkrátka připomíná koncept, který je dobře znám hráčům Brawl Stars. Mimo toho s sebou nový ladder systém přináší také tzv. Trophy Gate, což v praxi znamená to, že po té, co se dostanete do nějaké arény, už z ní nebudete moci vypadnout. Za každé dosažení nové arény navíc obdržíte Cheest Speed Up Boost a hraní ladderu tedy nyní bude o dost výhodnější, než při starém stylu odměňování, který využíval Draft Chesty a na hráče pod 4 000 trofejí vůbec nemyslel.

 

Do hry také přichází nová karta, jde o rare spell za tři elixíry, který nese název Earthquake. Za výhodnou cenu nabízí "Zemětřesení" docela pěkné poškození, jež ale nijak nezasáhne jednotky ve vzduchu. Výhodou této kartičky je ale její damage vůči budovám, proti Crown Tower totiž bude udělovat stejnou jako proti samotným jednotkám a ostatní budovy zasáhne ještě čtyřikrát silněji. Další změnou je příchod nových herních módu – ty budou hned tři, první ponese název Mega Deck a hrát v něm nebudete s balíčkem složeným ne z klasických 8, ale rovnou z 18 karet! V druhém, nazvaném Dragon Hunt, se uprostřed arény zase spawnuje vajíčko, co hráči, který ho zničí, vysummoní draka a v módu posledním, nesoucím název Elixir Capture, bude na mapě spousta možností, jak získat bonusový elixír.

Update toho přináší ještě o dost více, ze spousty menších změn stojí za zmínku třeba nové Prestige Levels, či Event Tab, díky kterému budete moci vidět všechny challenge a turnaje na jednom místě. Úpravy se dočkaly také emotes, jež nejde získat v shopu, homa a loading screen či Clone, jehož radius byl zmenšen ze čtyř na tři. Dubnová aktualizace toho zkrátka přináší opravdu hodně a to jak co se týče velkých změn, tak těch, které by šlo označit za spíše kosmetické.

miluju videohry a hlavně ligu legend