Přejít k hlavnímu obsahu

Dva roky čekání jsou u konce! Příští CS:GO Major se uskuteční v říjnu, ve Stockholmu jej uspořádá PGL

15. 1. 2021 | 12:12 Counter-Strike 2
Čekalo se přes dva roky, letos se však fanoušci i hráči konečně dočkají. Byl oznámen nadcházející CS:GO Major, který se uskuteční v říjnu ve švédské metropoli Stockholmu. Uspořádá jej PGL, které si pořádání největšího CS:GO turnaje užilo již v roce 2017.
pgl stockholm
pgl stockholm

Datum a místo konání nadcházejícího Majoru potvrdil jeho organizátor, kterým je zkušené PGL. To má zkušenosti jak ze světa CS:GO turnajů, tak i turnajů v Dota 2. Příští Major se uskuteční od 23. října do 7. listopadu, přičemž play-off se odehraje před fanoušky v Ericsson Globe Aréně, kde je přes 16 000 míst. To vše při navýšeném prize poolu, který bude poprvé v historii Majorů dosahovat 2 miliony dolarů.

PGL slibuje od turnaje řadu inovací, pro které je tento rumunský organizátor známý. Slibuje například první CS:GO turnaj, který se odvysílá ve 4K při 60fps, stejně jako inovativní rozšířenou realitu, úplně nový grafický interface a další nové prvky.

Já i moji kolegové jsme skalní fanoušci CS:GO. Vyrostli jsme na něm a sledovali, jak zápasy rostly a rostly, stejně jako rostla naše společnost. Máme spoustu skvělých vzpomínek na naše předchozí CS:GO turnaje a upřímně, myslím, že této hře hodně dlužíme. Věříme, že komunita si zaslouží nejlepší produkt, který kdy značka Counter-Strike zažila. Našim cílem je udělat oslavu této hry nejlepším možným způsobem, a právě proto budeme pracovat jak tvrdě dokážeme.

Silviu Stroie, CEO PGL

Fanoušci se tak mohou těšit na první Major od září 2019, kdy se uskutečnil StarLadder Berlin. Pro PGL už to bude v pořadí třetí Major, na kterém se bude podílet. Poprvé pomáhal s produkcí DreamHack Cluj-Napoca v roce 2015, v roce 2017 již dostali pod taktovku svůj vlastní Major v polském Krakově. Teď se usídlil ve švédské metropoli, kde se Major uskuteční vůbec poprvé.

Valve zároveň oznámilo, že se bude pokračovat v RMR kvalifikačních turnajích, před Majorem se uskuteční minimálně jeden offline turnaj a jeden online turnaj, i když je možné, že online turnajů bude ve finále víc. Nebylo však oznámeno, zda se bude pokračovat v dosud rozjetém žebříčku, nebo zda se body vymažou a začne se od nuly.

Štítky: CS:GO Major
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.