Přejít k hlavnímu obsahu

EHL se vrací! Blade zůstává v Kometě, Boleslav udržela mistra Jifiho

7. 11. 2020 | 08:30 NHL
EHL se vrací v novém kabátě. S novým názvem soutěže ENYAQ HOCKEY LEAGUE se přidává také jako generální partner ŠKODA AUTO a zástupci kompletního složení Tipsport extraligy budou v nadcházejících měsících bojovat o 150 tisíc korun!
EHL esport hokej
EHL esport hokej

V úvodní sezóně EHL se nejlépe dařilo BK Mladé Boleslavi, který udržel Jindřicha "Jifi23" Fencla. Ten měl lví podíl na vítězství 3:1 ve finálovém utkání proti dvojici z týmu Rytíři Kladno. Po jeho boku bude chybět Radek "Kumbik" Kumbera, který se stal volným hráčem. Také v nové sezóně bude oblékat dres brněnské Komety Roman "Blade" Pilný, který je známý hlavně coby komentátor a hráč z CS:GO komunity. Svoje kvality ale předvedl i na virtuálním ledu a není tak divu, že si ho Kometa vybrala jako prvního reprezentanta v dalším ročníku.

K angažování ŠKODA AUTO v rámci EHL se vyjádřil Vítězslav Pelc, vedoucí strategie sponzoringu a speciálních projektů:

Ve ŠKODA AUTO jsme minulý ročník EHL samozřejmě sledovali, a zvláště nás potěšilo vítězství týmu a gamera reprezentující BK Mladá Boleslav. Značka ŠKODA svět elektronického sportu, který celosvětově roste ohromujícím tempem, dlouhodobě sleduje. Vnímáme dynamický a rostoucí trend tohoto odvětví a je tak možné, že v budoucnu zaujme esport důležitou pozici v rámci našich sponzoringových aktivit. Naše spojení s ledním hokejem trvá již více než 28 let, a to na různých úrovních – extraliga, česká reprezentace, partnerství v rámci hokejových MS, mládežnické soutěže apod.

Je proto logické, že v rámci marketingové aktivace hledáme i nové možnosti a trendy, jak tento krásný sport představit co největšímu publiku ve všech věkových kategoriích. Jsme rádi, že nyní můžeme v roli generálního partnera ENYAQ hokejové ligy sledovat další rozvoj esportu v ČR. Vyjma partnerství s EHL chceme podpořit i samotné hráče, a tak jsme si pro členy vítězného týmu připravili mj. zápůjčku našeho nového elektromobilu ŠKODA ENYAQ iV na 4 měsíce a další zajímavé ceny. Bude tedy rozhodně o co hrát!

ENYAQ Hockey League se odehraje kompletně ve hře NHL 21 exkluzivně na konzolích Sony PlayStation 4. Jako herní režim byl zvolen tzv. Hockey Ultimate Team a jednotlivé fáze ročníku se uskuteční od listopadu do března 2021, kdy vyvrcholí play-off. V něm si čtyřka nejlepších týmů rozdělí prize money v hodnotě 150 000 korun. V otevřených kvalifikacích si 28 nejlepších hráčů dostane do draftu, z něhož si extraligové kluby vyberou své druhé a třetí zástupce. Každý tým si totiž ve svých řadách udržel jednoho hráče z minulé sezóny.

Kluby tentokrát budou skládat trojčlenný tým, který lze poskládat hned několika způsoby a HC Sparta Praha spolu s HC Olomouc se dokonce rozhodly pro vytvoření vlastní týmové kvalifikace. Radek "Kumbik" Kumbera, který v poslední sezóně slavil titul se od svého parťáka Jifiho oddělí, protože si ho coby divokou kartu v kvalifikacích zlanařili HC VERVA Litvínov.  

Za BPA, která zastupuje Tipsport extraligu nebo hokejovou reprezentaci se vyjádřil Petr Nitsche, vedoucí oddělení hokeje:

První ročník dopadl nad naše očekávání, byl velmi pozitivně přijat v herní komunitě. Smysluplnost a atraktivnost projektu v této po všech směrech složité době dokládá i spojení EHL s novými partnery v čele se Škoda Auto. V druhém ročníku bychom rádi zúročili společně s kluby nabrané zkušenosti a pevně věřím, že letošní sezóna ENYAQ HOKEJOVÉ LIGY bude ještě napínavější a zajímavější, než ta předchozí.

A to i díky zapojení partnerů, kteří kromě námi garantované prizemoney, jsou připraveni poskytnout další atraktivní odměny pro gamery. Děkuji tímto všem za spolupráci při přípravách, současným gamerům přeji mnoho zdaru a těším se také na nové tváře a hrdiny, které objeví letošní sezóna.

Základní část ENYAQ Hockey League má 13 kol, kdy se utká každý s každým. V rámci jednotlivých kol budou vždy dva zápasy vysílané ze studia. Veřejná online kvalifikace proběhne v období od 9. do 21. listopadu, následovat bude oficiální draft 28. listopadu 2020, 3. prosince se odstartuje základní část ENYAQ Hockey League. Ta potrvá do 18. února 2021, vrchol ročníku v podobě play-off je pak v plánu na období od 22. února do 4. března 2021. Do boje se můžete zapojit zde.

Jaké hráč si týmy ponechaly ve své sestavě?

ENYAQ Hokej

Kdo se v lize ukáže díky divoké kartě?

Esport hokejová liga
Štítky: EHL