Přejít k hlavnímu obsahu

Elwzoy měl možnost zajímavého působiště v Evropě, místo toho ale přerušuje kariéru

9. 2. 2021 | 14:24 VALORANT
Elwzoy patří mezi nejúspěšnější domácí hráče z řad těch, kteří se nebáli vyzkoušet celou řadu titulů. Mistrem ČR se stal v Overwatchi, další medaili má ve sbírce z PUBG a minulý rok věnoval hře VALORANT. Jeho tým Entropiq Bravo se však rozpadl a další kroky se mu bohužel nevydařily dle představ. Jaká bude jeho budoucnost?
elwzoy
elwzoy

Tým Entropiq Bravo vznikl z původní sestavy FerrariPeek, která dominovala domácím turnajů po vydání hry VALORANT. Pod křídly špičkové domácí organizace se však týmu nepodařil dostatečný rozvoj, a tak před koncem minulého roku přišlo rozloučení. Někteří hráči zamířili do jiných týmů, zatímco například Tomkeejs se vrátil ke svému milovanému CS:GO. U Valorantu se pokusil zůstat také Jan 'elwzoy' Pařízek, když během vánočních svátků obdržel nabídku do nadějné evropské sestavy, kde by měl možnost pokračovat ve VALORANT kariéře naplno.

„Tryouty probíhaly skvěle a vše vypadalo, že to klapne, protože mi už byly nastíněny podmínky, jako plat a tak dále, což silně naznačovalo, že jsem si spot v týmu získal. Byla by to pro mě skvělá příležitost se konečně věnovat úplně na full-time hraní, získávat si tím dobré peníze a zároveň hrát v line-upu, který měl na to být na špičce Evropy,“ zní ve vyjádření elwzoye. Příběh ale šťastný konec nemá. „Jak už to tak bývá, všechno se pro mě na poslední chvíli pokazilo a slot v týmu si údajně získal poslední člověk na tryout listu. Tahle novinka mě dost zdrtila a moje motivace pokračovat v hraní klesla na bod mrazu. Vím, že to je špatný přístup a spíš to pro mě měl být motivátor, že jsem blízko k tomu to dokázat, ale byl jsem i pod nějakým časovým tlakem,“ dodává elwzoy.

Valorantu se pokusil naplno věnovat celý loňský rok, věnovat se hraní ale naplno už v současné situaci nemůže, pokud si tím alespoň nepřivydělá. Definitivní konec tohle pro elwzoye není, těžko však soudit, kde jej uvidíme v budoucnu, pokud někde vůbec. Nabízet by se mohlo budoucí vydání PUBG 2.0, ale to je zatím hodně daleko.

„Jelikož jsem nedokázal sehnat nabídku, která by mě dál finančně podporovala v tom hrát VALORANT, rozhodl jsem se, že si od Valorantu dám "indefinite" pauzu. V nejpravděpodobnějším scenáriu se k Valorantu už bohužel nevrátím a nějaké ambice být profesionálním hráčem házím za hlavu,“ říká elwzoy v rozloučení. „Už mi taky není nejmíň a asi je načase posunout se v životě dál. Díky všem, kteří jste nám za ten necelý rok ve Valorantu fandili a pokud jste mi fandili ještě za dávnějších dob v jiné hře, tak vám ještě větší díky,“ říká elitní střelec na závěr.

Poslední oficiální sestava Entropiq Bravo:

 Česká republika Jan 'elwzoy' Pařízek
 Česká republika Jiří 'oKKo' Trojan
 Česká republika Tomáš 'Tomkeejs' Tomka
 Česká republika Lukáš 'M1st1ck' Kotalík
 Česká republika Martin 'MaFiN' Vrána

Zdroj: @elwzoy
Štítky: elwzoy
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.