Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE esports se loučí s úspěšnou VALORANT sekcí

9. 2. 2021 | 17:50 VALORANT
Odliv angažovanosti domácích organizací na lokální VALORANT scéně pokračuje. Po konci týmu Entropiq Bravo končí i další obávaná sestava, úspěšný tým ENTERPRISE esports, který v organizaci působil od září.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports

Tým v čele s Adamem 'Adamelo' Sabolem přešel na VALORANT krátce po vydání hry, postupem času se však v týmu hráči vyměnili a v základní pětici zůstal jen on. Sestava nejprve působila v AVENUE Esports, pod jejichž křídly zaznamenala například 2. místo v prestižní lize Grunex Masters, ale opravdové ambice povýšila až zářijovým přestupem do ENTERPRISE esports. Od té doby se navíc v sestavě udála jediná změna, EP se tedy dali považovat za stabilní celek. Příchod talentovaného střelce Erika 'Eryceu' Čepely se totiž také povedl na jedničku

Ze závěru roku by se dal vypíchnout triumf v Hitpoint Showtime, vedle toho bylo ale nejdůležitějším momentem tažení na First Strike Europe, největší dosavadní VALORANT turnaj. ENTERPRISE esports postoupili v kvalifikaci až do posledního možného kola a byli jediný zápas od postupu mezi osm nejlepších týmů Evropy. Nezvládnutá koncovka proti Nolpenki je sice stála tento gigantický úspěch, stydět se ale není za co.

Kapitola této sestavy v ENTERPRISE je však dnešním dnem u konce. Hráčům končily smlouvy a bohužel se s organizací nepohodli na podmínkách jejich prodloužení. Pozitivní zprávou ale je, že celá pětice zůstává pohromadě a společně se bude snažit hledat nové angažmá. Uvidíme, jestli jej najde doma, nebo v zahraničí.

Bývalá VALORANT sestava ENTERPRISE:

 Česká republika Adam 'Adamelo' Sabol
 Česká republika Otakar 'BRUCLON' Víšek
 Česká republika Martin 'MAGNUM' Penkov
 Česká republika Ondřej 'MONSTEERR' Petrů
 Česká republika Erik 'Eryceu' Čepela

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.