Přejít k hlavnímu obsahu

Enterprise jdou proti proudu a nabírají jednoho z nejlepších domácích Fortnite hráčů

24. 10. 2020 | 16:41 Fortnite
Letos založená organizace Enterprise Esports se dlouho soustředila hlavně na podporu CS:GO, v posledních týdnech a měsících ale opravdu zajímavě rozšířila své pole působnosti. CS:GO tým byl ve finále Sazke eLEGAUE, VALORANT sekce patří k tomu nejlepšímu u nás a podobné ambice bude mít i nová Fortnite akvizice – jen v evropském měřítku.
EP Minny
EP Minny

Patrik 'Minny' Hušek dlouhodobě patří k tomu nejlepšímu u nás, ať už co se týče hraní solo turnajů, tak i trio klání spolu s Wraxxem a Hutym. Právě tito dva jmenovaní hráči působí v zahraničních týmech, což byl po konci eTernity osud také Minnyho. Domácí organizace totiž Fortnite dlouhodobě nepodporují, a kdo v minulosti ano, tak v současné době již nikoliv. Jmenovat bychom tak mohli eSubu, Inside Games a řadu dalších. Na domácí scéně totiž nejsou žádné prestižní turnaje a světová kompetitivní scéna tolik prostoru pro vybudování renomé nenabízí. Oficiální FNCS turnaje sice přináší zajímavé prize pooly, čímž ale možnosti pro lokální scénu končí.

Ve světě Fortnite funguje hlavně kombinace angažování se v turnajích spolu se streamováním, což je případ právě Minnyho. Ten už má na kontě výhry z mezinárodních turnajů přes 16 tisíc dolarů, a když hraje zajímavý turnaj, sledují jej na Twitchi stovky diváků. Nedávno se na DreamHack Open dokázal umístit na 24. místě a tento víkend jej můžete sledovat při účinkování v semifinále aktuálního turnaje FNCS. V žebříčku Power Rankings je před Minnym pouze jeho spoluhráč z tria Wraxx, jinak je Minny 136. nejlepším hráčem Evropy. Celá tahle kombinace zřejmě Enterprise přilákala ke vstupu do vod Fortnite a bude zajímavé sledovat, jestli se pokusí ulovit také další elitní hráče – ať už Minnyho parťáky z tria nebo Skailera či marteena, kteří věhlas získali díky účasti na World Cupu – protože známé jméno české či slovenské organizace na velkých Fortnite turnajích prostě chybí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.