Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS jsou jediný krůček od baráže do ESEA Premier!

25. 3. 2021 | 21:47 Counter-Strike 2
Nejdůležitější součástí ESEA lig je divize Premier, známá také jako Mountain Dew League. Cesta do ESEA Premier vede přes ligu Advanced, odkud o stupínek výše postoupí šampion a další tři týmy se utkají v baráži s pěti dalšími celky. Podruhé v řadě budou usilovat o postup nahoru hráči SINNERS Esports, kteří jako jediný český tým postoupili do play-off. Níže si ale shrneme i další divize.
SINNERS CS:GO tým
SINNERS CS:GO tým
Zdroj: SINNERS Esports

36. sezóny ligy ESEA Advanced se účastní tři CZ/SK týmy – SINNERS Esports, Sampi.Tipsport a Sazka.BRUTE. Základní část o šestnácti zápasech už je za námi a každý z našich reprezentantů potkal jiný osud. SINNERS v úterý 23. března vstoupí do play-off, Sampi se musejí spokojit se setrváním v Advanced i pro další sezónu a BRUTE se bohužel o jedinou výhru v lize neudrželi, ačkoliv jejich pokus o "miracle run" byl více než sympatický.

Do play-off ligy Advanced postoupilo pouze šestnáct nejlepších týmů, česká jednička díky bilanci 11 výher a 5 proher obsadila 8. místo jako nejlepší tým se skórem 11-5. Spolu s Movistar Riders, kteří v základní části skončili druzí, jsou SINNERS jediným účastníkem play-off z nejlepších světové padesátky. Česká smečka tak sice patří mezi favority, ani spoustu dalších zvučných jmen je ale neradno podceňovat. SINNERS totiž v základní části prohráli v BO1 i s týmy, které do vyřazovací části vůbec nepostoupily. Nyní se však přechází na BO3 série.

Jak je zmíněno v úvodu článku, tak postupové boje o ESEA Premier se budou týkat pouze nejlepších čtyř týmů play-off. Ve formátu Double Elimination je pro splnění cíle potřeba vyhrát třikrát, v případě cesty přes pavouka poražených dokonce čtyřikrát. Druhá prohra naopak znamená konečnou. Kromě možnosti postupu výše je ve hře také 15 tisíc dolarů, které si rozdělí nejlepších osm celků. Koncem minulého roku skončilo poslední tažení SINNERS po dvou prohrách hned na úvod play-off, tak doufejme, že to s oskarem bude úplně o něčem jiném!

Zápasy SINNERS Esports v play-off:

Následující divizí v ekosystému lig portálu ESEA je soutěž s označením Main. ENTERPRISE esports v základní části této sezóny zazářili a díky třetímu místu mají parádní výchozí pozici do play-off. Díky sérii výher se do vyřazovací části probojovaly také týmy Entropiq a eSuba, které se vzájemnému střetnutí vyhnuly jen taktak, o jedinou pozici. ESEA Main hráli v této sezóně také Dark Tigers a DEFEATERS, kteří musejí vzít zavděk alespoň udržení v této divizi. Nejlepších 32 týmů z play-off této ligy postoupí o soutěž výše nejlepší osmička, která si kromě toho rozdělí také finanční odměny v hodnotě 11 tisíc dolarů. Všichni zástupci naší scény mají určitě šanci uspět!

V následujících dnech budeme sledovat také sestavy confidexe a 1dayHeroes, které mezi TOP 64 týmy ligy ESEA Intermediate budou usilovat o postup do ligy Main a část z prize poolu devět tisíc dolarů k tomu. Jako poslední tu máme otevřenou ligu ESEA Open, do jejíž vyřazovací části postoupilo neuvěřitelných 256 týmů. Největší naděje se vkládají do ECLOT, play-off si zahrají také BloodyDevils, MF-eSports, Universe a Online Vision Gaming.

Štítky: ESEA, SINNERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.