Přejít k hlavnímu obsahu

ESL, DreamHack a Blizzard představují náhradu za WCS Circuit

7. 1. 2020 | 16:59 StarCraft 2
DreamHack, Blizzard a ESL přichází se zajímavým projektem. S letošním ročníkem IEM Katowice odstartuje ESL Pro Tour ve StarCraft II, která nahradí dosavadní WCS Circuit.
ESL Pro Tour
ESL Pro Tour

Dva přední světoví organizátoři turnajů ESL a DreamHack a jedno z nejznámějších herních studií Blizzard spolu podepsali tříletý kontrakt, na jehož základě vzniká ESL Pro Tour pro legendární strategickou hru StarCraft II. Tato turnajová série nahradí WCS Circuit, dosavadní hlavní součást StarCraftího esportu, a na SC scéně tak Pro Tour převezme hlavní roli. To dává jasně najevo sám Blizzard, který pro první sezónu, rozprostírající se mezi roky 2020 a 2021, zajistí garantovaný prize pool 1,8 milionů dolarů.

ESL Pro Tour

Podrobnosti o celé tour jsou zatím známé právě pouze pro tuto sezónu. I ESL Pro Tour bude pokračovat v dělení na Koreu a zbytek světa. Co se týče části pro nekorejské hráče, tour bude sestávat z šesti eventů, čtyř Masters a dvou Global turnajů, na kterých budou moci bojovat právě i Korejci. Všechny tyto turnaje (IEM Katowice 2020, DreamHack SC2 Masters Dallas, DreamHack SC2 Masters Valencia, DreamHack SC2 Masters Montreal, zatím neznámá akce a DreamHack SC2 Masters Leipzig) budou sloužit jako kvalifikace na finálový event, kterým bude IEM Katowice 2021.

Právě v systému kvalifikace na toto velké finále je schována hlavní změna, kterou Pro Tour oproti dosavadnímu systému WCS Circuit nabídne, totiž nová play-in stage. V té postoupí v obou regionech dle celkového umístění osm nejlepších, zatím nekvalifikovaných hráčů, čímž chce ESL dle slov Shauna “Apollo” Clarka předejít tomu, aby byla místa na hlavním turnaji zaplněná moc rychle, díky čemuž nebylo ke konci už moc o co hrát. ESL také potvrdila, že do tour budou moci spadat i turnaje organizátorů třetích stran, a možností, jak vyhrát body do rankingu, tak nebude málo.

ESL Pro Tour

Z dalších podstatných změn, které s sebou ESL Pro Tour, stojí za zmínku přerozdělení prizemoney a bodů do rankingu a zapojení online týdenních turnajů do systému kvalifikace. Na závěr nelze opomenout ani to, že ze spolupráce s Blizzardem nevychází pouze Pro Tour ve StarCraftu, ale také ve WarCraft III: Reforged. Ta bude sestávat z jednoho eventu od ESL a tří od DreamHacku a vyvrcholí na finále hraném později v letošním roce. Dotace WarCraft části bude činit 200 000 dolarů.

Zdroj: tl.net
miluju videohry a hlavně ligu legend